Lars Lerin

Lars Lerin

På endagssemestern till Karlstad i lördags blev det en tur till Värmlands museum förstås. Det är ett bra museum med en bra barnverksamhet, fina permanenta utställningar och vackra lokaler nära centrum. Det blev årets museum i Sverige förra året tror jag. Den tillfälliga utställningen om häxor och helvetet var bara totalt intetsägande för mig. Kanske underhållande för barn i lågstadie-mellanstadieålder. 

Men jag smög mig längre in i lokalerna och hittade bilder ur museets egna samlingar. Och här fick jag njuta av en pärla: Lars Lerin. Det är en stor rejäl akvarell med massor av Lerins typiska "mörka ljus".  Jag vet inte hur han bär sig åt för att få fram det, men det spelar omkring i de flesta av hans akvareller.  Och när man betraktar penseldragen på nära håll ser allt ut att vara så självklart enkelt, utan tvekan i handen som hållit i penseln. Här finns värme och kyla, mörker och ljus, hopp och förtvivlan, liv och död.


Kommentarer
Postat av: Anki

Lars Lerin känner jag väl till. Han har ju bland annat besökt och målat av lite "udda" personer. Just därför har han målat av min morfars bror, "Per i Länsmanshöjden", Sunnemo. Finns också med i några böcker.

Postat av: Inga M

Anki: Men det måste jag kolla efter! Va roligt! Jag har ett par böcker med hans målningar i, den kan finnas med i någon. Jag är väl mest förtjust i hans stora akvareller. De är så mäktiga. Men jag vet att han också gjort människoporträtt och djur (kor tror jag). Ja, Lars är nog en udda person själv också.

2007-03-14 @ 23:13:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback