Fett-triumf!

Nu har gubben fått sin revansch! Han har i alla år, så länge jag kan minnas, hävdat att fett inte är farligt för människokroppen och att framför allt smör och mjölk är bra.

Nu verkar han få rätt. Ett teveprogram visade att fett inte var boven egentligen när det gäller fetmaepidemin,  utan att det kan vara andra faktorer som spelar in.
 
Minns när jag inte alls åt socker  eller sockrade produkter under en period. Då kunde jag äta hur mycket som helst men vikten rasade i alla fall.  Jag fick en känsla av att fetter gav mättnadskänsla under längre tid, jag blev inte hungrig, slapp ha insulinprduktion som åkte opp och ner och orsakade trötthet. Kanske gick det åt en massa energi att smälta fettet när kroppen inte samtidigt tillfördes socker som kunde vara bränsle.

Det skulle  i så fall stämma med den allra senaste forskningen som hävdar att det är kolhydraterna som är skumma, inte fettet.

Kommentarer
Postat av: gunsan & bosse

Inga M ... missade detta men jag skrev nog i dessa tankar kommentaren till övre bloggen din... ja rätt håller med dig men variation gäller. MIN STORA KÄRLEK o ÄLSKADE MAKE har gått ned ju 30kg sedan han träffade mig. Nu äter han som jag frukost (yougert, grovt bröd/knäcke grovt, lite råa grönsaker o äpple bitar m kanel, kaffe och SMÖR. OST ja vi har börjat med frusna hallon osötade i yougerten med. Jag tar dofilus(bäst med de rätta bakterierna i test och på liten mängd som jag tar pga dia då) lunch med grönsaker lite frukt i sallad och kött eller fisk , lite pasta eller potatis eller ris... liknar GI metoden men vi äter ALLT, även jag. Ja mellan mål kaffe en bulle en kaka eller kex eller choklad och middag lika lunch och kvälls kaffe. Den sista innan vi lägger oss ANNARS kan vi EJ sova hi hi hi sant och vi är llika i detta... och då en ostknäcke med lite gurka på... VI ÄTER ALDRIG LIGHT PRODUKTER, MAKEN fick världens matsug efter sådan dryck eller mat före min tid ihop med honom så han märkte redan då vad proffesorerna säger nu. Det retar ju hjärnan att äta upp kolhydratnivån, och det är ju den man blir tjock av om man ej blandar sin onyttiga med nyttiga kost. MIN STORA KÄRLEK o MAKE hade test på blodsocker 4,6 och kolesterolet 4,3 KANON men visst han är stor min man... men vi mår bra. Jag är liten och stor och fårt för mycket kolhydrater vid känning. VET, men kan ej hejda mig. Kolesterolen var även min på 4,? och det var KANON sas det. Ej över 7 ska det ligga på. Och stress ökar maximalt allt i hälsoväg och så är frågan varför måste vi stressa så... trots allt ökar den enormt med varje generation tycker jag. Men det finns nog inget lättlösligt svar på detta,tyvärr.
VI stressar ej mer än vi måste p.g.a av samhället. Skogsprommenader, kamera och våra små voffs så är det ett stort LUGN hos oss ...ALLA är ju olika ...
KUL-ATT-KOMMENTERA-KRAM :)

Postat av: Lars Anders Johansson

And the last shall be the first... =)

2007-03-29 @ 18:05:40
URL: http://slott.blogg.se
Postat av: Inga M

Gunsan o Bosse: Sett över lång tid så gör ju även en liten förbättring i kosthållet en väldigt skillnad. Gratulerar till att Ni mår bra och att Din man har gått ner så mycket. Jag antar att det var önskat. Djur och natur är avstressande! Hundarna mår jag bra av och även Ni tror jag.

2007-03-29 @ 21:27:15
Postat av: Anonym

LAJ: Kan jag inte säga till gubben, då blir han så stöddig. Han är tillräckligt hög i kammen nu!

2007-03-29 @ 21:28:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback