Jättetrevlig midsommarafton!

Vi har haft en jättetrevlig midsommarafton, traditionsenligt i Snarkil, vår berömda trivselby i Sillerud. För så där 30:e året i rad eller nåt, så firade vi midsommar  tillsammans med gamla goda vänner. Det känns varje gång som ett stort privilegium att få ha så gamla vänner kvar och få träffas ibland. Det finns så många goda minnen som ska luftas och dammas av och så många nya som ska skapas. Mest skratt och härj hela kvällen och en mängd olika piffiga maträtter. För att inte tala om den traditionella jättejordgubbstårtan, formad som en midsommarstång.

Regnet spelade ingen roll eftersom vi satt vid älven, vid kraftstationen i ett stort partytält tillhörande byalaget. Smattrandet på taket var bara mysigt, vi hade inga mygg eller knott alls och det blev lagom varmt. B. hade köpt ett litet kraftverk så vi hade till och med elljus i taket frampå nattkröken. Knyte var det som vanligt med lite utav varje-bidrag och hög stämning förstås.  Här fanns en gång i tiden Silleuds största industri, Snarkils bruk med många hus, bruksindustri och en stor gård. Nu finns inget kvar sedan den tiden mer än ett antal ättlingar till de gamla vallonsmederna och några få hus. Av det stora jordbruket har blivit en av Sveriges finaste golfbanor.  Idyllisk är det!

Det regnar nu när vi kom hem och det kommer att fortsätta regna imorgon. Tur att vi inte ska vara ute alls. Från middagen är vi på travrestaurangen i Årjäng och på kvällen firar vi Sankt Hans (midsommar) med norska vänner på andra sidan sjön, på Önnebyn.

Kommentarer
Postat av: Gisan

Åh, så härligt det låter. Vad glad jag blir för din skull! Kramar...

Postat av: pimpim11

Härligt verkar ni ha haft det. VI SATT UNDER PARAPLYER PÅ KVÄLLEN RILLADE VI HÄR HEMMA OCH SATT INNE OCH ÅT KRAM PIMPIM

2007-06-23 @ 09:47:29
URL: http://pimpim11.blogg.se
Postat av: rut

Glad fortsättningen på midsommarn och hoppas det går bra travet!
Oj,så länge sen det var jag var i Årjäng.
En gång cyklade jag och en väninna från min barndoms skogar till Lennarsfors,jag minns ännu hur vackert det utmed sjöarna där i Sillerud.
Målet var ja, Lennartsfors där min halvsysterdotter bodde med sin familj. Hon var farmor till den legandariske Tomas Wassberg.
Vi hade en mycket trevlig weekend där och var inne också inne och gjorde Årjäng på kvällarna.
Menar du som jag Häljebol i Gillbergadalen?
Jo, har bekanta där.
Kramar och hälsa Värmland.

2007-06-23 @ 12:19:04
URL: http://www.rut.blogg.se
Postat av: Manon

Låter jättetrevligt! Måste avar hemskt trevligt att ha så många "gamla" vänner kvar, sådana som känner en sedan länge!
Det regnar i Stockholm i dag och vi var på ett öde filmpalats och såg på "Lilla Spöket laban".
Men i går hade vi sällskap och firade midsommar...

2007-06-23 @ 16:19:31
URL: http://manon.blogg.se
Postat av: Inga M

Gisan: Tack för goda tankar!
Pimpim: Midsommar är en trevlig helg oavsett väder!
Rut: Jag är glad att Du hör av Dig på min blogg, är inne och läser hos Dig ibland. Wassberg från Lennartsfors känner vi till förstås. Det finns ett antal släktingar kvar här på orten. De blir släkt med Dig också förstås. Annars undrar jag förstås om Du känner till min svärfar. Han hette Thyko Kylén och var född samma år som Du, men här i Sillerud förstås. Han jobbade i skogen uppåt Glava och Glaskogen på vintrarna, så som de flesta män gjorde på den tiden. Med Häljebol så menar jag Häljebol i Gillbergadalen. Det är fint där. Jag hälsar Värmland från Dig. Hoppas Du kan se bilden jag tog i natt med dimmorna över sjön Östra Silen när vi for hem från Önnebyn.
Manon: Önskar Dig en fortsatt trevlig midsommar!

2007-06-24 @ 07:10:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback