Island = 50 % vikingar!

Just nu går det mycket i Island. Vår gode vän A ska ordna fiskeresor dit. Fisket på Island är mycket reglerat och svårt att komma åt, men vår gode vän A har goda inhemska kontakter och känner landet väl, så nu ska han börja med fisketurism dit.

Jag är lite fascinerad av Island. Man har till exempel ovanligt god koll på generna. Ungefär 50 % av de 300.000 invånarnas arvsmassa  kommer från nordiska vikingar och resten i huvudsak från irländare som kom lite senare. Vad nu irländarna hade där att göra. Men det kanske Annaa vet?

De kanske bara var sugna på mjöd!

Jag skulle också kunna tänka mig att se Island som har ökenlandskap, vulkaner, kraterfält, frodig grönska, kokande källor, bubblande gejsrar, enorma växthus, ett gammalt parlament kallat Tingvalla (!) och en massa annat. Det liknar i alla fall inte Thailand eller något annat normalt turistland! Språket känns väldigt gammalsvenskt med många likartade ord.

Kommentarer
Postat av: Gisan

Island är ett av de länder jag skulle vilja åka till. Kramar...

Postat av: Inga M

Gisan: Ja, det verkar vara så exotiskt.

2007-06-14 @ 07:09:39
Postat av: Idun

Island är också ett land som jag varit fascinerad av länge... hade en brevvän där när jag var i tonåren. Hon brukade skriva på skandinaviska (de fick lära sig det i skolan) och ibland även på isländska...
Skulle gärna vilja åka dit någon gång.

2007-06-14 @ 08:34:50
URL: http://idun.webblogg.se
Postat av: Zofy

har kollega som varit där och han är lyrisk! om det är en vän till er som ska börja ordna resor får ni väl passa på? fast jag har för mig att du inte gillade att flyga...

2007-06-14 @ 11:20:37
URL: http://zofy.blogg.se
Postat av: Inga M

Idun: Skandinaviska låter intressant!
Zofy: Exakt, jag skrev att jag skulle vilja åka dit, underförstått om det gick att åka dit landväg, men eftersom det inte går så blir det inget av. Stannar vid "skulle vilja".

2007-06-14 @ 11:42:18
Postat av: Manon

Jag vill också se Island! Har alltid varit fascinerad av landet. Vill gärna dessutom ta med min äldsta dit så hon kan rida islänningar!

2007-06-14 @ 13:06:04
URL: http://manon.blogg.se
Postat av: Fiskarflickan

Förr eller senare ska jag till Island. Shetlandsöarna, Färöarna, Svalbard och Grönland också. Är mer lockad av det som finns norrut än söderut...
Men om du inte gillar att flyga så går det garanterat att åka båt! Till Färöarna och Shetland går det färja, undrar om inte den går förbi Island också...

2007-06-14 @ 17:21:44
URL: http://fiskarflickan.blogg.se
Postat av: Trolda

Jag har varit på Island mitt i smällkalla vintern...Badade i de varma källorna under stjärnbeströdd himmel...MAGISKT =D Dyrt, Rent, Kargt, Frodigt och Fantastiskt Vackert är adjektiv jag vill nämna....OCH blåsigt....Hoppas du får komma dit en dag - det var VÄLDIGT annorlunda och speciellt!
Trolda - Resenär =D

2007-06-14 @ 21:53:39
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Inga M

Manon: Det är märkligt med islandshästarna och deras töltning, den femte gångarten. Vi har en släkting som fick en veckas turridning på islandshäst på Island till 30-årspresent. Det var fint.
Fiskarflickan: Alltså det trista är att båt är ännu värre! Annars en god tanke.
Trolda: Precis så föreställer jag mig att det ska vara. Helt annorlunda!

2007-06-16 @ 18:31:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback