Examenstankar!

38735-724
Jag fick en fin blomma av klassens föräldrar och barn idag på examen. Tack snälla Ni för det, den värmde! Den ska stå ute på altanbordet i sommar, där sitter vi mest.

Examen väcker många känslor till liv. Vi bär väl alla med oss minnena av egna examenstillfällen; goda eller onda. De flesta har en uppsättning minnen av båda slagen. Jag som alltid tyckt om skolan har mest positiva minnen att tänka på. Men jag inser att det kan vara olika.  Det finns alltid ett drag av avsked i examen. Man ska kanske inte träffas mer över sommren eller man ska kanske aldrig träffas mer. Separationsångesten ligger där under ytan!

Jag umgås  med mina elever varje dag flera timmar under läsåret. Det betyder att jag fäster mig vid dem och på ett sätt saknar dem under sommarlovet. Någonstans finns de alla med i mina tankar tills vi ses igen i augusti och jag hoppas så innerligt att de alla ska få en fin sommar. Det är ju bra om sommaren kan få innehålla bad och sol och lek i rikt mått. Men kanske känns det ändå allra viktigast att alla barn får tid och möjlighet att "tanka"  kärlek, omsorg, uppmärksamhet  och ompyssling.   För det är rätt så kämpigt att vara barn idag. Jag som lärare kräver att de ska klara av skolarbetet, barnen vill gärna också prestera på fritiden exempelvis i idrottsammanhang, barn vill i grund och botten vara sina föräldrar till lags och göra dem nöjda, de vill ställa upp på kompisars önskemål. Det är mycket att leva upp till och mycket som vilar på späda axlar.  Grunden av kärlek och trygghet är viktig för att stå stadigt när det blåser, för visst blåser det för alla ibland, både barn och vuxna.

Kommentarer
Postat av: Nina på Johangården

Det är lite vemodigt med skolavslutningar. Själv har jag både bra och dåliga sådana. Mest ensamma... för ingen kom till mig i skolan. Jag har alltid fått klara mig själv.

Postat av: Trolda

Fint blomsterarrangemang du fick! Säkert för att du är en så GÒ "Fröken"...=D Visst är det vemodigt med avslut...Av alla de slag...Samtidigt som de skapar nya möjligheter för andra ting...Och förhoppningsvis är det inte bara ett avsked utan, även ett "på återseende"...=D
Trolda - på återseende =D

2007-06-08 @ 21:02:08
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Björn

Det var kloka ord! Jag har ljusa minnen från mina skolavslutningar, åtminstone har de blivit det med åren :-)

2007-06-08 @ 21:41:06
URL: http://www.klix.se/wordpress
Postat av: Inkan i Stockholm

För mig är skolan och alla avslutningar enbart positiva minnen. Jag älskade skolan och hade så fina lärare som grundade kärleken till kunskap hos mig. jag är så tacksam för att jag hade sådan tur.
Och mina barn har ochså haft bra skolor och bra lärare - och nu ör min äldste son lärare -tack vare positiva upplevelser.
Hoppas ditt sommarlov "fröken"
blir skönt, gott och avkopplande!

2007-06-08 @ 22:17:59
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: Inga M

Nina: skolavslutningar borde inte vara ensamma dagar. Jag önskar att någon hade funnits där för Dig. Men jag hoppas att Du har försonats med minnena och kan gå vidare.
Trolda: Visst ligger det mycket av "på återseende" i årets examen för mig. Jag träffar förhoppningsvis både elever och de närmaste kollegorna igen i augusti senast.
Björn: Ibland kan det vara så att man välkomnar lite senilitet! :-))
Inkan: Låter trevligt med många goda minnen. Kanske är det så¨att det är frestande att bli lärare om minnena är goda. Men det behövdes kanske också lärare som har erfarenheter av dåliga minnen i arbetslaget, så att vi kan förstå hur det är.

2007-06-09 @ 02:24:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback