Esters kafé - Gillbergadalen - Häljebol

Esters kafé - Gillbergadalen - Häljebol
Här på idylliska Esters Kafé efter E18 i Långserud startade jag o modren dagens lilla utflykt. Där finns också konsthantverk, liten tavelutställning och gott kaffe.

image748
Här är målet för vår utflykt, Häljebols konst och blomgård.  Här finns varje år mer och mer växter och små fina miljöer. Man satsar på en estetiskt tilltalande trädgård, med konstverk, en damm med vattenväxter, trädgård med mängder av arter. Jag åker gärna hit flera gånger varje säsong för det är olika blommor varje gång.

image749
Här är konstnärsparet som sliter och jobbar med alltsammans sedan många år tillbaka; Ellen Heller och Magnus Hedman. Ellen målar i olja och skulpterar och Magnus är grafiker.  De har också ett kafé här i huset.

image750
Här är exempel på Ellens tavlor. Hennes porträtt är nog mina favoriter, de för tankarna till Nerdrum. Man kan besöka ateljén också.
image751

image752
Modren inne i tunneln. Lite senare är den full av växter. Precis denna bild tog jag förra året fast då var det i augusti

image753image754

Här är vi på hemväg genom den vackra och bördiga Gillbergadalen. Den ligger utmed en älv som heter ? Här var förr många stora gårdar med rika bönder. Nu är det inte så många kvar men fortfarande ett levande jordbruk.

image755

Kor ser vi inte så ofta numera efter vägarna. Modren tycker om att titta på dem och minnas tider som var så vi stannade till här efter vägen. Jag tror att kyrkan där uppe på höjden heter Gillberga kyrka. Den borde i alla fall heta det. Känner Du igen den Rut, Du som hade släktingar i Häljebol och som bodde i Västra Värmland för länge sedan? Vi hade tur med dagen och fick lagom varmt. Inte regn, inte stekhet sol, inte blåst.

Kommentarer
Postat av: Alias1

Åh, vilken behaglig dag. Sådana dagar uppskattar jag själv, men de är satta åt sidan för varken tonåringarna eller lilltjejen har tillräckligt med ro i kroppen för att kunna "njuta i stillhet" av en sådan dag. Jag ska ta igen det sedan när lilltjejen blir lite större och inte vill följa med på allting längre..:-)). Då ska jag passa på att njuta mig igenom en dag då och då!

Postat av: kicki

Vilken härlig dag ni haft mamma och du...jag har rått om mina föräldrar idag jag, pappa nyss ballongsprängd orkar inte så mycket, men är betydligt piggare än innan han gjorde ingreppet...
Kramar från kicki

2007-06-24 @ 22:08:16
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se
Postat av: Inga M

Alias: Ja, det får inte bli högt tempo, för då hänger inte modren med alls.
Kicki: Ja, det var fint, vi tar nog några till under min hellediga sommar!

2007-06-24 @ 23:07:13
Postat av: Trolda

Vilken härlig utflykt ni haft!! Och det känns som om tiden stått stilla på dina bilder...Riktigt fint ser det ut!
Trolda - med SEMESTER =D

2007-06-25 @ 08:49:04
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Inkan

Tack för turen.... det är som att följa med på en utflykt. Vackert, intressant och nytt.
Sverige har massor av smultronställen!

2007-06-25 @ 12:17:37
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: Inga M

Trolda: Du skulle trivas här bland alla exotiska arter som de hämtat hem från fjärran länder! Här finns också påfåglar och fasaner och annat i fågelväg.
Inkan: Ja, vi reser nästan enbart i Sverige, här finns så mycket. Dagsutflykter har för oss ersatt långsemestrar, de gör vi dessutom ofta och under hela sommaren. Passar oss nog bäst.

2007-06-25 @ 18:22:05
Postat av: Ninni

Va fint det är...Hej då och ha det bra kramen!!

2007-06-25 @ 19:28:20
URL: http://www.ninni.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback