Balkongblomma och oplanerat återhämtningsprat!

Balkongblomma!
Två sådana här ampelväxter fick svärmor från våra barn till mors dag. Vi hängde upp dem idag på väg till Karlstad. Så här ser det ut från hennes balkong förresten.

Vi har varit i Karlstad idag igen och gubbens bilköpsförhandlingar går in på slutvarvet. Det provkörs och pratas, vägs o mäts.  Sen gjorde vi en liten sväng till en vildmarksaffär och köpte ett par byxor åt gubben. Efter en lövbiff på Freden så bar det av hemåt igen. Nu väntar vi bara på att blåsandet ska ge sig så vi kan ta en långpromenad med hundarna. De behöver komma ut på en längre tur och vi också.  Vädret är strålande sommarsol men lite väl blåsigt här för att det ska vara riktigt behagligt.

Det får bli en lugn helg i återhämtningens tecken. Vi går nu in i examensveckan med allt vad det innebär av jäkt av avslut. Som lärare så är jag programmerad att orka precis fram till nästa lov. De första veckorna på sommarlovet brukar vara ren konvalecens, mest sovande och tysnad och stillhet.  Reservmotorn ska stängas av, tröttheten ta ut sin rätt och kropp/själ får återhämta sig så sakta. Det är en process som enligt min erfarenhet inte går att skynda på. Det är bara att sova och ta det lugnt tills vilobehovet är har fått sitt. Efter midsommar vaknar livsandarna till liv igen. Åtminstone brukar det vara så.

Kommentarer
Postat av: Bloggblad

Men visst är det så! Jag trodde jag var ensam om att ha en programmerad lovhjärna. Inte en dag längre skulle jag orka. Och så känns det inför varje lov.

2007-06-02 @ 22:58:25
Postat av: Inga M

Jo, men visst är det så. Man ger järnet de här sista veckorna och sen måste reservkrafterna slås av. Efter ett långt lärarliv så är det så. Loven är inte ledighet i vanlig bemärkelse, de är konvalecens, åtminstone till en del. Vi som har undervisningsjobb lär ju enligt undersökningar som gjorts har mycket höga stressnivåer i kroppen när det är lektionstid. Vi har inga möjligheter till mikropauser utan måste vara 110 procent i "närvaro" ensamma inför så stora elevgrupper som vi vanligtvis har.

2007-06-03 @ 00:12:55
Postat av: Manon

Du får ta och sova då:)! Har förstått att lärare ger järnet under terminerna. Jobbar mer än heltid?
Måste vara skönt med stillheten under lovet då du slipper vara så närvarande och alert hela tiden. Det måste ta!
Vi har avslutning nu till veckan. Sedan går alla på fritids/dagis juni ut och efter det semester tills skolan börjar igen.

Postat av: Inga M

Manon: Ja, under terminerna är det mycket mer än heltid! Det går som sagt att kompensera med ledighet på loven men jag tror det är viktigt att man är vaksam och inte lägger in nya stressmoment då. Fritiden kan ju också fyllas med en massa förpliktelser och bli stressande.

2007-06-03 @ 07:25:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback