7 Underverk

Nu kan man rösta på de nya 7 underverken i världen. Det gör man genom att gå in på http://www.new7wonders.com.  Jag har inte ens fattat att de gamla underverken inte finns mer. Kolossen på Rhodos var det väl, är borta, liksom Babylons hängande trädgårdar och en del andra också. Jag kommer alltså alltid att få leva i ovisshet om hur trädgårdar kan hänga!! Kvar finns i alla fall pyramiderna så dem kan man inte rösta på, de är självklara. Det jättelika fuskbygget "Det lutande tornet i Pisa" kanske har ramlat ner till slut, det finns inte med i alla fall. Det är 15 dagar kvar tills omröstningen avslutas.  Jag har röstat nu när besöket på Häljebols konstgård regnade in och jag kan sitta o somla vid datorn i avvaktan på att matlagning för kvällens lilla bjudning tar vid.  

Från Sverige finns inte en enda kandidat till de nya underverken. Jag skulle vilja föreslå akvedukten i Håverud i Dalsland där man har byggt "planskild korsning" med båtkanal, järnväg och väg. Det ser ut som ett underverk och besök rekomenderas, inte minst för att restaurangen där har god mat. Annars kanske min skola kan betraktas som kvalificerad i avdelningen märkliga fuskbyggen och ersätta Pisatornet!? Jag menar det kan bara finnas en så stor skolbyggnad i världen där det runnit in så mycket vatten genom taket sedan den var ny (i 30 år!) och byggnaden fortfarande står kvar och dessutom är i funktion! Det är ett mirakel som förtjänar uppmärksamhet. Om man dessutom beaktar att Årjängs kommunfullmäktige i dagarna beslutat att skolbyggnaden ska finnas  kvar, så är det ju ett underverk som kommer att bestå på sikt. Eller åtminstone tills den ramlar ihop av egen kraft, ungefär som Pisatornet.

Stationsvakt var inne på Göran Perssons Torp. Och det kan man väl betrakta som ett under att en socialdemokratisk statsminister väljer att bygga sig en herrgårdsliknande bostad och dessutom måla den vackert röd, veckan före ett val så att den blir riktigt bildmässig i den kritiska pressen.

Kommentarer
Postat av: Frida

Tack för länktipset! Det hade jag ingen aning om. Ska bli spännande att se vilka som vinner.

Postat av: Inga M

Frida: Kul idé ja med omröstningen.

2007-06-21 @ 15:58:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback