Vildmark - heldagsutflykt

Vildmark - heldagsutflykt
Vi kom alltså hem från semestern i förrgår tisdags. Det innebar att igår onsdag så hade gubben svår naturabstinens. Vi gjorde en heldagsutflykt med goda vänner M och I med sonen L. Vi gick upp emot Järnsjön och sedan tillbaka genom skogen till Bremosse. Vi var fyra vuxna, 4 hundar och en 4-åring. Här rastar vi högt uppe på ett berg med utsikt över Järnsjön och grillar korv, dricker kaffe och pratar.  Det borde inte vara så här efter en veckas semester. Jag borde ta itu med det förfallna hemmet, trädgården och tvätten. Men vi är som vanligt lättfrestade och  hänger med.  Och gubben påstår att han blev mer trött av en timme i nordstan i Göteborg (gick ju hem och lade sig på hotellet!) än en hel dag här i sina jaktmarker. Jag undra om han överdriver eller om det verkligen är sant.  Kan benhinnor vara så selektiva? Här pratar han dessutom i telefon. Han jobbar egentligen och måste planera ´vidare för några plåtar hit eller dit eller någon elektrikers insats på ett bygge. Hans firma har inte semester förrän nästa vecka.

image795
Vi var alltså fyra vuxna, fyra hundar och en fyraåring med. Hundarna var två stövare; Jazz och Leta samt taxen Oskar på Liane och schäferhunden Buffalo. Leta är lite äldre men de andra är alla ett år gamla. och de uppförde sig som om de aldrig gjort annat än umgåtts med andra hundar. Buffalo är otroligt trevlig och lugn för att vara en ettårig schäfer. Han är uppfödd på en kennel i Tyskland som har givits namn efter ett av våra uthyrningshus; Tjärnshaget. Han är fantastiskt lydig och hans uppfödare (bror till M som är med här!) håller föreläsningar om hundfostran i Kils brukshundklubb nu i juli och augusti månad i år. Familjen är mycket hundintresserad och har haft flera hundar men det är bara Buffalo som har fått stanna kvar efter att man fick sonen L.  Man driver på familjebasis ett hundpensionat. Det här är verkligen en vildmarksfamilj. Kolla bara linan som används till att dra cykeln uppför när det behövs och bromsa nerför när det behövs! Cykeln har inga trampor och fungerar bra på skogsvägar. När L ska till dagis hemma i Tyskland varje morgon  så sker det på den här cykeln i tre kilometer enkel väg (!) Han är energisk och vältränad som få fyraåringar vi känner. Vi går också den här dagen flera kilometer genom ren skogsterräng och L går utan knot själv.

image796

Den sträckan som vi måste gå genom ren skog så bär fadren alltså cykeln i en rem! Det här är en riktig vildmarksfamilj, med god kondition och goda idéer.  När det behövs så bär man också sin lille fyraåring L. ! De vill verkligen flytta hit från Tyskland.  De bor i våra fiskestugor flera gånger om året sedan vi startade uthyrningen och har blivit våra vänner mer än gäster. De var  också här i julas och firade jul med oss.  Vi försöker nu hitta en tomt åt dem på vår egendom att bygga ett semesterhus på.  Ett mindre hus med gasol och solvärme och mulltoa på till en början. Lite billigare men med enskilt läge uppe i skogen.

image797
Min tax Oskar var med förstås.Han blev så här trött av värmen!

Kommentarer
Postat av: pimpim11

Så mysigt ni verkar ha hafft på er utflykt
Förstår att de vill flytta hit till er underbara natur kram pimpim

Postat av: klimakteriehäxan

Har kikat på alla dina semesterbilder - ni har ju haft en fantastisk resa! Med vallmo på Österlen och Röhsska i Götet och all den goda maten... Helt klart att man inte måste lämna Sverige för att njuta!

2007-07-06 @ 09:59:25
URL: http://www.klimakteriehaxan.blogspot.com
Postat av: Gisan

Ljuvliga natur! Kramar...

2007-07-06 @ 09:59:57
URL: http://gisan.blogg.se
Postat av: Anonym

Många kramar från ett dejligt danmark! Låter som ni haft det riktigt trevligt på semestern =D Sjælv kommer jag hem på måndag kvæll, o fram tills dess ær det FULL fart....=D
Trolda - kramar!

2007-07-06 @ 12:28:57
Postat av: Blackout

Mysigt. Hoppas ni hittar en bra tomt till tyskarna, det är trevligt att de uppskattar Sverige.
Tänk vad priviligierade allemansrätten gör oss!

2007-07-06 @ 12:34:49
URL: http://blackout.blogg.se
Postat av: Moa

Svar; Tack så mycket, där blev jag glad :)

2007-07-06 @ 14:09:57
URL: http://gunke.blogg.se
Postat av: Anna

Svar: vad kul att du tittade förbi. Du är välkommen när du vill :)

2007-07-06 @ 15:10:22
URL: http://annapee.blogg.se
Postat av: Nina på Johangården

Oj vad mycket bilder du har. Här får jag ta ett djupt titt-tag när jag inte är så trött.

2007-07-06 @ 22:16:07
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Inga M

Pimpim: De gillar verkligen vårt land o vår natur.
Klimakteriehäxan: Det finns mycket att se i Sverige och framför allt skiftar naturen mycket mellan olika landsdelar.
Gisan: Tackar!!
Trolda: Ser fram emot en reserapport på Din blogg.
Blackout: Ja, det handlar mycket om just den tillgänglighet till naturen som allemansrätten ger oss alla.
Moa o Anna: Kul att kika in på "nya" bloggar ibland
Nina: Take Your time! :-)

2007-07-07 @ 07:13:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback