Timmerflottning

Hemvägen från Camp Grinsby ikväll åkte vi över Sillebotten - Egenäs - Tobyn. Mellan Campingen och Sillebotten visade Roland mig in till vänster om vägen in i skogen. Där gick förr en liten järnväg, från det som nu är camping ner till Sillebotten. Där fraktade man timmer som fällts runt sjön Stora Bör ner till sjön Östra Silen vid Sillebotten. Därefter flottades det vidare neråt till sågverken längre ner. Nu syns inget av den här lilla järnvägsstumpen längre, skogen har tagit över och snart är minnena borta också.

Vi var egentligen ute på älgsafari men såg inte en enda älg förrän vi kom hem hit till Liane. Nedanför gården på havreåkern gick en tjur, en ko och en nyfödd älgkalv. Det är den första vi sett i år. Lite längre upp mot gården stod också en liten kviga. Det var allt. Vi har nog inte mycket älg kvar.

Kommentarer
Postat av: Trolda

Här ser man heller inte många älgar...Och rådjuren har minskat betydligt i antal. Lodjuren har blivit fler i antal och det är väl säkerligen mycket på grund av det...Ha en fin söndag!
Trolda - kramar!

Postat av: rut

Varje gång jag ser ett bekant namn från hembygden går det en stöt igenom mej. Sillebotten får mej reagera men kan inte riktigt placera det, känns inte som en sjö på något vis.

2007-07-22 @ 09:54:07
URL: http://www.rut.blogg.se
Postat av: Inga M

Trolda: Rådjuren strök med i vintras, dels pga den stränga vintern, dels pga lodjuren. Älgarna är utrotningshotade lokalt pga skogsindustrins kampanjer. Man vill hellre ta bort älgen än finna alternativa lösningar med viltbete.
Rut: Sillebotten är en liten by vid vår sjö Östra Silen. Det ligger väldigt fint där. Sil och sille finns ju ofta i ortsnamnen här och det betyder just sjö. Sillerud står exempelvis ungefär för Sjödala, vilket också var namnet på en bok som skrevs av Domar Skaftö (tror jag!)

2007-07-22 @ 10:14:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback