Semester 07 Hotel Heden Göteborg

Semester 07 Hotel Heden Göteborg

Hemkommen från vår lilla semestertripp i södra Sverige så lägger jag ut en del bilder och berättar lite om öden och äventyr. Eftersom jag tänkte att man skulle kunna läsa om semestern rättvänt uppifrån och ner så börjar jag alltså med vårt sista stopp; Hotell Heden Liseberg i Göteborg. Vi har bott här förut och det är så suveränt! Vi behövde ett avbrott på den långa hemresan från Skåne och valde detta mest som en enkel övernattning. Hotellet ligger allltså mitt inne i Göteborg på Heden. Härifrån går man på några minuter till Avenyn och det är gångavständ till Liseberg. Fast man ser nästan inte hotellet för det är byggt i två våningar bara, i trä och smyger sig in i buskar och träd.  Här är en av innergårdarna på hotellet.

image758

Förra gången vi var här var för ett antal år sedan och jag gillade de fina gardinerna; mörkblå bakom och de mönstrade framför. Det var första gången jag såg gardiner som "satt fast på skenor" upptill. Jag ville ha sådana i våra fritidshus och frågade överallt, men då fanns de inte ute i handeln och jag fick konstruera något liknande. Men de här är fortfarande snyggast.

image759

Här var också första gången vi såg låsbart skåp på rummet att förvara värdehandlingar i när man går ut på stan.

image760

Och kolla här; man har hängt in en nackspegel i vårutrymmet!! Det är nog också det enda hotell jag vet som har det. Suveränt! Handfatet nersänkt i en fin slipad granitplatta är också värd en eloge. Snyggt!

image761

Hotellet har alltså en fantastisk arkitektur! Det är byggt så att det bildas ett antal fina innergårdar. De är olika och genomtänkt planerade. Här är lusthusgården. Några rum har utgång direkt  till innergårdarna och vi såg barn som lekte här på morgonen och rastade av sig efter frukosten. Man satsar just på barnfamiljer. Det ingår entréer till Liseberg i priset och rabatter på åkbiljetter. De köps i hotellet och man slipper köa. Vi kunde alltså äta frukost med glada barn runt oss. Bara det alltså!! Vi hörde mycket norska talas och med tanke på priserna i Norge måste detta vara ett klipp, att semestra i Sverige.  Vi trivs här och kommer gärna tillbaka. Det är dessutom ljudisolerat och man hör inget från andra gäster. Parkering har man också!

Jag gjorde en shoppingtur på eftermiddagen. Köpte inget men letade ut den nya resväskan som jag behöver ha. Jo, jag köpte något; Stieg Larssons "Luftslott som sprängdes". Har precis avslutat "Flickan som lekte med elden" och märker att de måste läsas i rätt ordning som någon mycket riktigt påpekade. På kvällen tänkte vi gå ut på Avenyn och leta upp ett trevligt matställe men det fick bli på hotellet istället. Och det var jä'ttebra, med god mat och bra service. Tjejen som serverade oss började med att säga att det var mycket folk och att det skulle ta minst en halvtimme innan vi fick maten. Bra! Vi kunde alltså beväpna oss direkt med tålamod och tidningar och då spelade det ingen roll att vänta. Om hon inget sagt så hade vi naturligtvis blivit irriterade till max!

(Jag har inte rabatt på boendet för att skryta så här, men det är bra och inte dyrare än andra sämre alternativ. Heter alltså Hotell Heden Liseberg för den som vill åka hit!)

Det kanske var så här hotellet i Årjäng borde ha sett ut, en låg träbyggnad vid det nya torget, istället för ett femvånings storstadkomplex med mycket glas.

Kommentarer
Postat av: En liten tant

Ser otroligt trevligt ut! Av någon anledning hade jag för mig att detta hotell var en betongskapelse och har därför aldrig tänkt tanken att där skulle man kunna bo när man besöker Gbg. Nu ligger det tvärtom högst på listan över Gbg-logi.

Postat av: Inga M

Tant: Det ligger helt rätt överst på listan! Jag kan inte tänka mig bättre och mer prisvärt hotellboende i Göteborg. Det är absolut ingen betongskapelse.

2007-07-04 @ 23:15:31
Postat av: Blackout

Tack för tipset, det ska jag lägga på minnet.

2007-07-07 @ 17:04:15
URL: http://blackout.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback