Semester 07 Höllviken

Semester 07 Höllviken
I Höllviken träffade vi Rolands syster G-B. Det är alltså den här lilla bukten mellan Malmö-Köpenhamn-bron och Skanör / Falsterbo-udden. Man ser bron härifrån vid bra väder. Här finns massor av båtar förstås och det är Öresund man ser här.
image764
Vi gick ut på kvällen på Spania i Höllviken tror jag det heter och åt. Jag tog hummer som synes här. Med viss vånda måste erkännas. Hur äter man? Jag har inte ätit hummer på många år. Vi köpte djupfryst en gång och den var inte ätlig alls, slängdes, sedan dess har jag inte försökt. Men den här var helt ok. Fast det är ungefär som att äta kräftor, man får slita ont för rätt lite mat. Men som sagt det var helt ok och vi åt i trevligt sällskap.

image765

Dagen efter åkte vi ut till Falsterbo / Skanör och tittade på hamnen och strandängarna. Här betar alltså kor på strandängarna och strax till höger ligger de första husen. Jag skulle vara lite nervös för att vattnet kan stiga om jag bodde där. Man talar nu om att bygga vallar mot Öresund för att vara mer säker.

image766
Vi åkte också runt i Skanör / Falserbo och tittade på de fantastiska husen. Det ser ut som "Tant Brun, tant Grön, tant Gredlin" område.  Smala gator och vackra små idylliska hus och havet / Öresund precis bredvid. Detta motsvara alla mina fördomar om Skåne. Nära här finns ett område som heter Ljunghusen. Där har man enligt vår sagesman beslutat att allt spikande är förbjudet under sommartid och det råder gräsklippningsförbud lördag - söndag. Låter fantastiskt för oss som bor i skogen, men är säkert inte helt fel när så många bor tillsammans.  

Kommentarer
Postat av: Blackout

Som infödd skåning borde jag skämmas, men så här är det: jag har aldrig varit i Skanör Falsterbo!

Postat av: Inga M

Blackout: Ta en tur!

2007-07-07 @ 17:53:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback