Semester 07 Göteborg

Semester 07 Göteborg
 
Här började alltså vår semester 07, på Olivedalsgatan i Göteborg hos goda vänner sedan många år. Vi bodde i våningen däruppe i hörnet vid högsta balkongen. Lugnt och skönt! Alltså inte så långt från trakterna där Annaa växte upp, alltså lite vildmarkskaraktär antar jag på den tiden. Slottskogen ligger bakom mig när jag tar det här kortet, uppe i backen.  Linnegatan ligger en bit ner till höger här.

image787

Här står Poseidon (måste det väl vara?). Han lär, enligt vad vi fått oss berättat, ha haft en mer storleksadekvat "manlighet" från början. Men den ansågs alldeles för oanständig av de styrande i staden så den fick bytas ut mot en som är som halva hans lillfinger ungefär.  Ser ju lite märkligt ut förstås och därmed är ju den gode Poseidon direkt och omedelbart utkonkurrerad av de flesta hanar i närheten, oavsett om de sitter i stadens styrelse eller inte.

Men det var inte det jag skulle orda om utan om det som finns bakom; Konstmuseet. För här var jag förstås. Museet har en trevlig samling konst från slutet 1800- första halvan av 1900-talet. Där finns många nordiska konstnärer förstås och så mycket att man ser nytt varje gång även om det inte är nytt somhänger på väggarna. Den tillfälliga utställningen uppe i hallen till höger var så intetsägande att jag redan glömt bort vad den handlade om.

Inne i konsthallen hade man en utställning med foto av nya fotografer och det var inte helt ointressant. Den var värd ett besök. Minns särskilt en kvinnlig fotograf som gjort den stora bilden direkt till höger föreställande en idyllisk utflykt med dramatiska undertoner. Den var väl genomförd, men jag minns inte fotografens namn.

Kommentarer
Postat av: Rutan

Angående Poseidon, så hämnades Carl Milles på att tvingas bli styrd på det sättet, så om man går runt statyn och tittar på den i en annan vinkel gör fisken i hans hand till att det ser ut som han är riktigt ordentligt överdimensionerad!

Postat av: Inga M

Rutan: Aha, det är alltså sant?! Jag unnar honom den hämnden! Och kan förstå hans ilska. Det måste ha varit kränkande för en konstnär att göra en så oproportionelig figur! Måste gå runt o kolla nästa gång om det är som Du säger.

2007-07-06 @ 00:15:26
Postat av: Blackout

Oj, nästan samma hus som min syster bodde i .

2007-07-07 @ 16:39:34
URL: http://blackout.blogg.se
Postat av: Inga M

Blackout: Jag antar att Du menar Olivedalsgatan, inte konstmuseet. ;-). Trevligt område!

2007-07-09 @ 08:00:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback