Rensa - slänga!

Så har då den årliga sommarstädningen kommit till avdelningen mina kläder och min garderob. Ska bli spännande att se hur många sopsäckar det kan bli. Jag slänger alltså inte pga av att jag "växt ur" kläder utan därför att jag skaffar kläder som jag egentligen inte använder. De bara hänger där. Helkorkat! Och då finns ingen anledning att ha dem kvar. De åker till second hand på annan ort. För jag vill inte riskera att se dem på någon annan här.

Kommentarer
Postat av: Anki

Nej, nu kommer jag med ett råd till dig. Jag har nu läst flera gånger hos dig om hur svårt du har med att välja och köpa kläder. Jag tycker att du ska gå på färg- och stilanalys. Det kostar en slant, men det har du snart igen. Då får du veta vad som passar dig, vilka färger du ska ha, vilken typ av halsringning, vilken kjollängd m m som passar just dig. När du nästa gång ska handla kläder, så vet du vad du ska välja. Jag t ex passar bäst i cerise och nu kommer det mycket sådant igen. Då får jag passa på att handla och stå över när nästa period av brunt och ornage kommer t ex.
När du sedan ska handla, ska du också ha ett bra smakråd med dig.

Postat av: Inga M

Anki: Det här med färganalys ska jag hoppa på nästa gång det finns ett tillfälle. Det vore inte fel att pröva i alla fall även om jag inte har stort hopp. Smakråd har jag testat men det har visat sig sedan att jag då oftare förleds att köpa kläder som hon gillar men som inte passar mig. Svårt att ha hitta bra smakråd alltså. De växer nog inte på trän, eller också är det ett svårt uppdrag.

2007-07-21 @ 11:05:56
Postat av: Alltiallon

Det gäller nog att få tag på ett smakråd som har ungefär den smaken man själv har eller en som försöker att anpassa stilen efter den hon har framför sig. Jag kommer ihåg när jag var yngre och arbetade som frisör, då trodde jag att alla blev glada bara man gjorde dem moderna och ungdomliga. Det tog mig många år innan jag insåg att alla inte ville vara varken moderna eller ungdomliga, många ville ha sin egen stil om än lite modifierat efter modet..;-))).

2007-07-21 @ 14:28:20
URL: http://blogg.expressen.se/alltiallo/
Postat av: Inga M

Alltiallon: Exakt! Det är dilemmat!

2007-07-21 @ 23:44:27
Postat av: Annaa M

Men Anki; tänk om man inte alls tycker om de kläderna och färgerna som stilanalysen vill sätta på en. Jag vet precis vad såna där damer vill göra av mig nämligen en liten tant i mossgrönt v-ringat upptill, vida beige gabardinbyxor nedtill och gärna en terracottafärgad sportig trekvartslång jacka ovanpå. Bläh! Det är ju inte jag!

2007-07-22 @ 21:50:49
URL: http://annaamattsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback