Kort inlägg om klädeländet!

Nu har jag brassat på med en massa bilder och inlägg på kort tid så jag försöker att ligga lite lågt så att Nina o andra hinner läsa ikapp! :-))

Torsdags var en mellandag med mycket tvätt efter semestern. Apropå kläder och resor så är det hopplöst. Nu hade jag verkligen med mig mycket kläder men ändå funkar de inte när jag väl ska ha dem på mig!! Så är det alltid. Jag har skyllt på att jag haft för lite med mig eller att modet har varit fel så jag inte kan köpa det jag borde köpa. Men det är naturligtvis inte alls så. Faktum är att jag är skitdålig på att köpa kläder, köper för sällan och fel saker. Jag fixar inte detta med att få till en bra klädsamling (heter väl garderob om man ska uttrycka det korrekt, inte ens ordet klarar jag av!). Men även om det är motigt så borde väl jag som en gott o väl fullvuxen människa kunna ´fixa det. Tänka till lite och få ihop det. Jag ser ju på bloggen att så många tycker det är så roligt.

Igår fredag var jag i Årjäng och blev kvar alldeles för länge: Vattnade blommor på jobbet, uträttade ärenden. Sedan kom de tyska gästerna och sa farväl för denna gång och på kvällen var vi bjudna till I-L, dubbelkusinen. Vi fick grillat fläsk, jättegott och en mysig kväll på altanen med dem och Varbergsvännerna som var på besök. De berättade om de senaste två veckornas  fjällvandringar  och besöket på en fäbod ute i vildmarken.

Men huset står fortfarande på ände och vi bara lajar runt och pratar och äter och håller på istället för att städa, plantera och så. Och idag kommer Stockholmssonen hem med flickvän för några dagars besök. Jag skäms lite för jag såg ju hur prydligt det var i hennes föräldrahem.

Kommentarer
Postat av: Lena

En till som aldrig får till det! ALLA andra är så smakfullt klädda, men jag KAN inte köpa kläder. Det händer ju faktiskt nån enstaka gång att jag måste och då ligger paniken på lur.... Tittar och provar (kanske) sen går jag hem! I bästa fall går jag tillbaks nästa dag eller så hittar jag nått på Kupan/Myrorna som nån annan ratat.
Men det händer ju faktiskt att det blir köp och då är jag stolt över mig själv i flera månader. Så - utifrån det så är det ju inte så konstigt att jag aldrig har "något att ta på mig", och nu ska vi iväg på resa till Jämtland och konfirmationsjubileum och då vill man ju visa upp sin bästa sida, inte se äldst ut... Å hej å hå... hur ska detta sluta!
/Lena

Postat av: Gisan

Trots att jag har jobbat i klädbutiker under flera år tycker jag inte inhandlandet är roligt. Mitt kontrollbehov har dock gjort att jag har min kläder sorterade efter färger. Vilket underlättar för mig att avgöra vilken färg jag ska välja om jag ska köpa nytt. Svart ska inte inhandlas alls... Kramar...

2007-07-07 @ 11:34:38
URL: http://gisan.blogg.se
Postat av: Anki

Jag har i alla fall blivit bättre på att köpa kläder till mig själv. Bäst blir det när Lovisa är med som smakråd. Medan jag provar kjol eller byxor springer hon runt och plockar ihop passande överdelar. Du kanske kan ta med dig sonens flickvän som smakråd och hjälp och shoppa loss lite.
Ha det så bra!

2007-07-07 @ 18:26:17
URL: http://ankitankar.blogg.se
Postat av: pimpim

Ja jag gillar att shoppa oftast men har ett annat problem än det ni skriver om jag tycker mycket är snyggt men sen när jag sätter på mig det så är det inte snyggt att vara mullig i det.
Iår har jag skitit i att man inte kan ha det eller det när man är knubbig som tex linne
Jag har det ändå det fast det syns lite valkar här och där
alla har vi våra svagheter mina är godis
kramelikram pimpim

2007-07-07 @ 19:29:51
URL: http://pimpim.blogg.se
Postat av: Inga M

Lena: Då är vi åtminstone två. Känner också igen det här att tycka att alla andra har så fina kläder. Och jag kan verkligen beundra snygga kombinationer.
Gisan: Eftersom jag är kass på det här med klädinköp så har jag rationaliserat till få färger; vitt blått, svart och kaki. Därutöver finns nästan inget. Tråkigt blir det.
Anki: Det vore ju en idé förstås, men vi kommer att befinna oss i Årjäng o Oslo. Och i Årjäng är utbudet väldigt litet. I Oslo är det för dyrt. Men en annan gång kanske.
Pimpim: Godis är ju himla gott, jag är också svag för det. Mest choklad i olika former.

2007-07-09 @ 07:56:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback