Hemmadag!

Hemmadag!
På förmiddagen drog vi till skogs med Stockholmssonen och tre hundar. Det är deras sista dag hemma nu, imorgon åker de till Älmhult igen.

image808
"Svärdottern" J. hittade lite svamp. De är bara så här stora ännu, men det finns mycket och det bådar gott för säsongen.

image810
Middag bjöds vi ¨på av sonens farmor, min svärmor M. Det var vansinnigt gott med köttbullar och fläskkotlett så som bara hon kan göra. Vi åt massor och tumlade sedan hem till en middagslur.

image811
På seneftermiddagen for gubben, son o flickv'än ut på sjön med A. i Hol och metade abborre. Så här fina fiskar fångade de. Gubben lärde "svärdottern" att rensa abborre efter vår lilla korvgrillning på altanen under kvällen.

Jag fick lyckan att äntligen ta ett tag i den förfallna trädgården under tiden. Åtminstone röja det värsta.

Kommentarer
Postat av: Blackout

Skogsumgänge gillar jag och även padde-och ridumgänge, men när jag väl är hemme i min koja har jag så många egna projekt som pågår, jag vill gärna veta när folk tänker hälsa på för de som tittar in blir snart varse att jag inte slutar med det jag håller på med, vad det nu kan vara. Många går, för jobba hårt med kroppen och konversera är inte min grej, medan de riktiga vännerna sätter på kaffet och kavlar upp ärmana beredda att ta ett handtag.

Postat av: Pierre

Gott med abborre.
Hur tillagar ni dom??

2007-07-11 @ 05:57:59
URL: http://zalt.blogg.se
Postat av: Inga M

Blackout: Snälla vänner Du har som hjälper till! Såna får man vara rädd om o vårda ömt.
Pierre: Rensar ur, drar av skinnet, tar bort huvudet, lägger i en plastpåse ihop med lite salt över natten, panerar med ströbröd och steker i smör. Äts med värmländskt hembakat platt matbröd som heter "kaka". Smakar enligt gubben väldigt gott kall också dagen därpå.

2007-07-11 @ 06:12:32
Postat av: Trolda

Härliga bilder! Jag har tänkt mig ut nu vilken dag som heslt för att införskaffa lite av "skogens guld"...Jag älskar att plocka svamp! Trodde dock inte det hade kommit så mycket ännu, men nu ser jag ju att det är dags =D Och grillad abborre är ju bara ljuvligt gott! (sjön där jag bor tillhör faktiskt en av Sveriges bästa fär STORABBORRE! =D )Trolda - Ha en fin dag!

2007-07-11 @ 06:44:41
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Inga M

Trolda: Det börjar bli dags för svamp men här är de små ännu. Våra abborrar är inte så stora som Du ser. Fast det finns upp emot kilot också.

2007-07-11 @ 07:02:26
Postat av: Kirsti

Ja, där ser man.. Både fisk och svamp! Härligt! Och fina bilder..
I år ska jag inte ge mig förrän jag hittat kantareller här uppe i Boden-skogaran! Det sägs att de finns men två höstar har nu gått utan att jag lyckats spåra dem. Blir väl till att skaffa en "kantarellhund" om inget annat hjälper..:)

2007-07-11 @ 08:55:20
URL: http://naturligtvisfritid.blogg.se
Postat av: pimpim11

Jag har oxå en längtan ut i skogen efter svamp men här är det många som är ute så man måste hålla sig framme kram pimpim

2007-07-11 @ 09:42:10
URL: http://pimpim11.blogg.se
Postat av: rut

De där firrarna känner jag igen från min barndoms fisketurer oj, vilka minneskänslor det där föder.
Smörstekta abborrar och likaledes smörstekta kantareller mumsmums.

2007-07-11 @ 11:06:37
URL: http://www.rut.blogg.se
Postat av: Gisan

Så skönt det låter. Kramar...

2007-07-11 @ 14:02:26
URL: http://gisan.blogg.se
Postat av: Trolda

Skall bara tillägga att svampturen endast resulterade i några små rackare...Behövs nog lite VÄRME tror jag....Ha en fin kväll!
Trolda - kramar!

2007-07-11 @ 21:24:38
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Nina på Johangården

Svamp och fisk! Gott!

2007-07-11 @ 22:59:44
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Inga M

Kirsti: Såg på Din blogg att Du inte hittat någon svamp än. Men det kanske är tidigt. Det kommer nog.
Pimpim: Känner igen det där från min uppväxtort. Där var alla svampställen hemligheter som noga bevakades och man gick ut tidigt på morgonen för att inte bli sedd. Här känns det som det finns så mycket svamp så det räcker till alla.
Rut: Det är nog en bra kombination och sedan jordgubbar till efterrrätt.
Gisan: Helt ok!
Trolda: Tackar!
Nina: Japp!!

2007-07-12 @ 04:49:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback