Gamla bilen - nya bilen!

Gamla bilen - nya bilen!
Suck och farväl gamla bilen!! Det var i alla fall den snyggaste bil vi någonsin ägt. Om Mitsubishi hade fortsatt att tillverka den här modellen av L200 så hade det utan tvekan blivit en nya sådan. Det här är ju gubbens arbetsplats så efter 5 år så är det dags för en ny bil. Ingen väg ikring, sen spelar det ingen roll hur snygg den här var.

image822
Efter ett par månaders jämförande av priser och förhandlingar hit och dit o prutande så blev det köp hos min brors svåger på Arthurssons i Hallsberg. En Toyota Hi lux är det. Vi hämtade den i måndags och sålde den gamla i tisdags till en familj från Falköping som kom upp till Hallsberg. Om man ska vara krass så är det rätt mycket pengar att hämta hem på att sälja sin gamla bil själv som vi gjorde nu, så där 10- 15 % av köpesumman!  Nu är det gjort i alla fall. Och Hi luxen var helt ok att åka hem i. Man sitter bekvämt och vi fick en skinnklädsel på köpet eftersom det blivit en felleverans.

(Den där metallbågen fram kallas här i Värmland för Älgstudsare, dvs det är här man ska ta emot älgen om det blir en krock. Vad den kallas i Stockholm ska jag inte skriva här för det är nog ¨åtalbart)

Kommentarer
Postat av: Alltiallon

Mm, det skulle vara roligt att höra vad du hört att man kallar den i Stockholm...jag har nog missat det... jag kanske är för mycket i förorten för jag kallar den också för älgstudsare...;-))))...

Postat av: Inga M

Alltiallon: Det är alltså ingen trevlig beteckning men eftersom Du speciellt frågar: asylmottagare. Låter lite för sjukt enligt min mening.

2007-07-19 @ 22:17:28
Postat av: Blackout

Vi kör Toyota Landcruiser och älgstudsaren fanns där från början, men oj vad många gliringar vi fått av vänner och bekanta.

2007-07-19 @ 22:42:52
URL: http://blackout.blogg.se
Postat av: Trolda

Härligt med ny bil...=D
Trolda - godmorgon!

2007-07-20 @ 07:40:07
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Inga M

Blackout: Här är det nog absolut vanligt och inga gliringar alls. Det fyller en vettig funktion.
Trolda: Kul så länge de är nya ja!

2007-07-21 @ 01:41:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback