Fredag trav o abborre!

Fredag trav o abborre!
Idag var vi på trav igen. Sillerudsföretag sponsrade ett lopp och Roland o A i Hol delade å deras vägnar ut hederspriset till Erik Berglöf som vann. Vad hästen hette vet jag inte. Men det är inte så länge sedan Roland delade ut ett hederspris till Erik B. Då var det åt Jägareförbundet. Erik  fick en jägarväst då som han skulle ha när han gick på Sandgrund (!) nästa gång sa han ( Blue Moon Bar heter det nu!). Vad han fick nu vet jag inte, men han såg glad ut över vinsten.

Som sponsorer var vi alla bjudna på mat på Gästis. Det var lite extra glad stämning eftersom A. ,gift med Rolands systerdotter, vann sitt lopp. Jag spelade 50 kr på honom men han var välspelad o gav bara 2 gånger. Sen spelade jag inget mer.

Efter travet åkte vi alla hem o sov en stund. Sedan for vi till A och U i Hol för att steka abborrarna från igår. Roland visade våra vänner hur man äter och tar bort benen. Det var alltså 12 stycken fångade på kort tid med betfisk igår. Och ovanligt stora. Mask nappade inte alls igår sa A bara betfisk. 

Vi har skrattat och pratat tills nu. De finns så mycket roligt att reflektera över i samband med deras flytt hit från Tyskland. Det tog inte lång stund att få ordna finansiering av ett egendomsköp med den lokala banken som varit mycket hjälpsam och obyråkratisk på alla sätt och vis. Men däremot har det varit ett elände att få fungerande telefoner för företag och privathushåll via Telia. Vi har nu följt det hela och det har varit en fars!! Telia är verkligen en katastrof för den som försöker komma hit och starta ett företag.  Noll service och noll hjälpsamhet. Och det är besvärligt eftersom all företagsamhet idag bygger på fungerande internetuppkopplingar.

Vi är i alla fall glada att ha goda och okonventionella vänner så nära. Vi har kul ihop.

Kommentarer
Postat av: Trolda

Äkta Vänskap är bara oslagbart härligt! Kul att du vann på travet....om än summan inte var hissnande...=D Men du VANN iallafall, och det verkade vara en härlig dag!
Trolda - ha en fin helg!

Postat av: rut

Här är det snabba ryck, att ni övertaget hänger ihop förstår jag inte. Här händer det saker varenda sekund och kan skilja det ena från det ena från det andra.Dess utom läsa och recensera en tegelsten som Luftslottet på samma gång( förresten den bästa deckarserie) jag läst. Glömde - när hinner du blogga?
Det hänger ihop med det värmländska kynnet som jag i arv och mening lärt känna, där tempot var långsamt innan de besluten togs. Långbänk alltså.
Lycka till i fartvinden, jag följer med spänning utvecklingen.
Varma hälsningar till er och Värmland.

2007-07-14 @ 19:17:31
URL: http://www.rut.blogg.se
Postat av: Inga M

Trolda: Ja, och idag var vi där igen på stortrav, men nu dröjer det till nästa gång.
Rut: Tack! Ja det händer alltid något, fast det är bara roliga saker som händer och vi har ju inga andra förpliktelser och tyvärr barn o barnbarn långt borta. Det blir ingen barnpassningstid tråkigt nog som många av våra jämnåriga har. Bloggar gör jag normalt en stund varje morgon och en stund varje kväll.

2007-07-14 @ 19:35:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback