Dagens Lassie - på grillen!

Dagens Lassie - på grillen!
Nej, vi har inte börjat äta hundkött, men vi har varit med och haft en kändis på grillen idag: Den vilda älgen som trakasserat fredliga stavgångare i Karlstad för någon vecka sedan och som omskrivits i de lokala tidningarna (och även rikskvällspressen) vid flera tillfällen. Älgkon blev till slut så aggressiv att hon måste avlivas. Hon höll stilen in i det sista och jagade upp sin bödel i en grävmaskin innan skottet föll. Och nu är hon inte bara avlivad utan också uppäten, åtminstone delvis. Vi råkade vara bjudna på grillning hem till skytten L och hans fru A i Karlstad ikväll tillsammans med några andra i ett lite halvofficiellt sammanhang. Lilla dottern E som har varit med på bloggen förut, låg och sov så henne fick vi inte träffa den här gången.

Vi fick jättegod hemgjord klyftpotatis med solmogna tomater! Det är smarrigt! Och så olika sorters grillkött till. Väl motionerat vilt älgkött är inte fel kan jag rapportera.

Det blev lite snärjigt att hinna, eftersom gubben var på ett jaktmöte här i Sillerud till strax efter 8. Sedan åkte vi till Karlstad = drygt 8 mil för att festa och sedan hem nu på nattkröken. Såna här avstånd blir en vana i glesbygden. Och tidsmässigt är det inte så stor skillnad på att ta sig fram med tunnelbana i Stockholm och åka bil 8 mil på E18 Det är väl det här som är semester också, att inte behöva passa tider och att få tillfälle att träffa vänner och bekanta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback