Camp Grinsby i Sillerud på grillning!

Camp Grinsby i Sillerud på grillning!
Systerdotter till Roland och hennes man driver en stor camping i Sillerud. Den heter Camp Grinsby och ligger vid sjön Stora Bör.  Vi åkte dit i kväll lördag och tog med oss lite grillmat o sånt.

image834
De bor under högsäsong själva på campingen i ett timmerhus lite högt skyddat från insyn ovanför själva campingplatsen. Här har grillen gått i gång.

image835

Här går vi på med på kvällens obligatoriska kollningsrond när infarten är stängd vid 9-tiden. Nu under tre veckors högsäsong är det helfullt  och ett antal gäster fick tas emot på Kvickstopp där man kan stå mot en mindre summa istället för att riskera att bli rånad ute på landsvägen. Uppemot 180  platser är besatta med så där hälften säsongscampare som ofta kommer tillbaka år efter år.  Om vi räknar lågt genomsnitt 3 personer per plats så befinner sig så där en 600 människor på campingen nu. Det ställer stora krav på service. Och hela familjen måste finnas tillgänglig dygnet om. Barnen hjälper också till. Idag ordnade de ponnyridning med egen häst. Det är många människor men det känns ändå inte trångt eftersom det är en vildmarkscamping med stora ytor runt en stor sandstrand.

image836

En del av säsongscamparna har kommit tillbaka varje säsong sedan årtionden. De ordnar fester vid olika högtider; typ dans, grisfest, kräftskivor o. dy. Det finns en lite dansbana o gemensamhetsutrymmen. Dessutom fanns en busslast tyskar ute på öarna i sjön för att idka vildmarksliv. De hade alla kanoter som fanns tillgängliga. Under de här tre veckorna så är det ett klart underskott på campingplatser här.

image837
För hundägare är camping perfekt. Det är hundtillåtet boende. Här ses två små raringar bakom staketet.

image838
De som kommer tillbaka år efter år ordnar planteringar, staket, häckar, buskar, träd, altaner o. dy. De har också ofta en inplastad stor förgård samt även en stor träaltan eller dylikt utanför. Gott om plats alltså och ofta ett trivsamt umgänge som återkommer, barn som leker osv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback