Boaorm i huset?

Nej inte en riktig förstås. Det är dammsugarslangen till centraldammsugaren som slingrar sig som en boaorm genom huset hela dagarna. Idag, torsdag, har varit en husvårdsdag.

Alla som liksom vi har en vitmålad veranda vet hur mycket jobb det är med den. Gubben har bytt ut murkna delar av träet och jag har sprayat mögeltvätt och borstat och spolat och torkat. Det finns hur många sidor och vinklar som helst på en sån här veranda och man kan torka i evigheter utan att komma till slut. Gubben har dessutom stålborstat skorstenen och sedan ska den målas.

Nu är det färdigt i alla fall.

Sen hann jag ta en grundlig städning i gubbens rum också. Ut med madrass på piskning och luftning. Tvätt av hundsängar och täcken och annat. Ut med allt i garderober och linneskåp mitt på golvet. Sen vidtar den stora hopparningsprocessen av ensamma sockar  och den stora slängomgången för i år. Det brukar bli en stor säck till klädinsamlingen av sånt som "blivit för kort i ryggen" som han brukar uttrycka det.

Jag känner mig jättenyttig efter en sån här dag och inbillar mig att det är den här årliga sommarstädningen som håller kackerlackorna borta nu när vi inte är så flitiga annars.

Kommentarer
Postat av: Ninni

Ja phu det är jobbigt att städa...men skönt när det är klart!
Men vi är inte klara på lååånga vägar!!
Kramen

Postat av: Inga M

Ninni: Det tar några dagar varje sommar det här städprojektet, men värt besväret!

2007-07-21 @ 01:35:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback