Bästa tvättmedlet!

Bästa tvättmedlet!
Det här tvättmedlet är världsbäst! Vi köper det på Granngården, Lantmännen i storförpackning refill och har använt det i minst 25 år nu.  Det tvättar rent, bäst i test, och är miljö-någonting. Kan inte hålla ordning på alla miljömärkningar men det står något om om det. Om jag tvättar vittvätt så har jag med lite av det som heter blektillsats. Jag vill att lakan och handdukar ska vara vita men slipper bleka kulört tvätt och förorena i onödan. Jag ser inte så mycket reklam för detta men det är bra och nu gör jag reklam utan ett enda öre betalt.

Kommentarer
Postat av: Ninni

Jag har Emanco också miljö..nånting!
Men jag slutar nog med det nu när vi flyttar behöver ju inte såna mängder längre!
Får väl prova det där istället!

Postat av: frktjatlund

Jag, som är så lättpåverkad, ska jag överge Via med min barndoms doft?

2007-07-25 @ 17:54:02
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Inga M

Ninni: Jag tror inte att Du ångrar Dig om Du prövar. Jag var trött på miljömärkta tvättmedel som inte tvättade rent utan allt blev grådaskigt.
Tjatis! Exakt! Nu är det hög tid att vara flexibel.
Tvättmedel ska förresten inte dofta alls, det är osunt! Bort det!

2007-07-25 @ 19:28:17
Postat av: Annaa M

Nu måste jag få protestera. Tvättmedlet på bilden är säkert jättebra och det är ju också miljömärkt med Falken/Bra miljöval och det är mycket möjligt att det klarar kriterierna även för den andra officiella miljömärkningen Svanen. Så det handlar inte om det men:
Det finns inte MÅNGA miljömärkningar i Sverige utan enbart två; den nordiska Svanen och Naturskyddsföreninens Bra Miljöval. Eu-blomman finns så vitt jag vet just nu inte på något tvättmedel som säljs i Sverige.
I stort sett alla stora seriösa tvättmedelstillverkare har bemödat sig att ta fram tvättmedel som klarar de hårda kriterierna för märkningarna. Det finns inget fusk med miljömärkerna, kontrollerna är stenhårda.
Svanen har dessutom stränga kvalitetskrav, tvättmedlen måste helt enkelt tvätta rent. Testerna är noggranna. Det har också visat sig i oberoende tester under årens lopp att de miljömärkta tvättmedlen håller en hög kvalitet.
Myten om de miljömärkta tvättmedlen som inte tvättar rent trodde jag vi hade kommit över för länge sedan.
Tvättmedel har orsakat mycket elände i sjöar och vattendrag. Kommunala reningsverk klarar idag att ta hand om fosfaterna, men vi har fortfarande många hushåll som inte är anslutna till kommunala reningsverk. För dem är det extra viktigt att använda ett miljömärkt tvättmedel utan fosfater.
Men fosfater är inte allt, även andra substanser, och då framförallt tendiserna, har bidragit till
förstöring av bl a Österjön.
I miljömärkta tvättmedel finns enbart tensider som bedöms som mindre skadliga för miljön. Alltså mindre skadliga, inte miljövänliga, alla tvättmedel består av kemikalier och ska användas med största måtta! Parfymen är nog dock det som orsakar minst skada på miljön, men kan vara besvärande för människor. Men alla stora fabrikanter har ju också oparfymerade tvättmedel.
Se där, nu blev det en liten föreläsning!

2007-07-25 @ 21:21:10
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Bloggblad

Förr gjorde jag mitt eget tvättmedel av björkaska, sen jag sett ett tv-program om hur man gör. Det var väldigt kul när en tv-m-försäljare (ung kille)ringde och tjatade om storförpackning - han höll på att smälla av när jag berättade om mitt eget billiga.
Sen fick jag höra den storyn på lärarrummet - någons kompis som var tv-m-förs som ringde till en galen kärring som gjorde sitt tvättmedel av björkaska.
Det var jätteroligt att svara: DET VAR JAG!!!

2007-07-25 @ 22:52:36
URL: http://bloggblad.blogspot.com
Postat av: Alltiallon

Jag måste säga att jag blev lite nyfiken på tvättmedlet. Bra tvättmedel som dessutom skonar miljön är svåra att hitta. Tackar för tipset, ska genast undersöka var jag kan hitta det närmast där jag bor..:-)).

2007-07-25 @ 22:53:19
URL: http://blogg.expressen.se/alltiallo/
Postat av: En liten tant

Kanontips! Tack!

2007-07-26 @ 00:59:48
URL: http://tant.webblogg.se
Postat av: Inga M

Annaa: På det här området är Du expert. Vi hackar i oss Din föreläsning utan vidare bedövning.
Alltiallon: Det rekommenderas def.
Tant: Jag tror inte att Du blir besviken om Du prövar!

2007-07-26 @ 01:14:57
Postat av: Inga M

Bloggblad: Jag vet ju eg rent intellektuellt att man kan göra tvättmedel av aska. Men jag kan för mitt liv inte förstå att det fungerar i praktiken! Jag håller mig nog till Ocean.
Din triumf där är läcker! Det gives inte så många sådana ögonblick i livet, det gäller att suga på den goda karamellen!

2007-07-26 @ 01:41:20
Postat av: jonte

Hej! Är du fortfarande lika nöjd? Vad är priset?

Jonas

2009-07-26 @ 20:09:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback