Älta sniglar!!

Kan inte låta bli att älta det här med mördarsniglar! De är så superäckliga! Tänk när de blir så många att man måste trampa på dem för att kunna gå fram och det krasar och schlepar under fötterna!

Jag läste nu om giftet som ska ta bort dem. Det var som jag misstänkte. Det tar inte bara död på sniglar utan också på små barn. Bort det!

Nematoderna som jag inte visste vad det var förklaras också i tidningen idag. Det är någon liten organism som invaderar små sniglar och infiltrerar i deras kroppar tills de dör. Herregud, tänk om de tar fel på sniglarna och mina lilltår! De är ungefär i storlek med en liten snigel. Nej, det vågar jag inte. Jag är rätt fäst vid mina lilltår även om de inte gör någon nytta direkt.

Och till slut detta med salt och kalk som ska lösa upp dem. Det funkar inte heller eftersom de döda sniglarna blir en klibbig liten hög som drar till sig nya sniglar. De äter varandra med god aptit nämligen. Och vem vill gå omkring och skrapa upp små klibbhögar efter döda sniglar?

Den ultimata utrotningsmetoden låter vänta på sin ankomst. Hittills är det plockning och dränkning i något giftigt + bränning som verkar bäst.

Kommentarer
Postat av: pimpim11

Lääste att nån åt upp dem Usch inte blev jag sugen på att "offra" mig kram pimpim

Postat av: Patricia

Mördarsniglarna är verkligen många i år. Och det är väldigt äckligt! Får hoppas forskarna kommer på en bra metod för att ta död på dem. Inte så roligt att gå och plocka upp sniglarna en efter en och koka dem (som min farmor brukar göra. Funkar jättebra!)
Vi får se hur det blir. Vi får helt enkelt stå ut ett tag till. Någon gång måste dom ju bli färre, inte sant?
// Patricia

2007-07-23 @ 11:36:26
URL: http://neutralnews.blogg.se
Postat av: LiLu

alltså sniglar är det vidrigaste jag vet..stora som små..Tack Illustrerad Vetenskap för att ni förstörde mitt tycke för sniglar..:P (läste en artikel om dom där)

2007-07-23 @ 12:28:50
URL: http://lilus.blogg.se
Postat av: Inga M

Pimpim: äta sniglar är inget för mig heller, vare sig med eller utan skal!
Patricia: Jo, den som hittar på något riktigt bra blir ju förmodligen dessutom väldigt rik och det brukar vara en bra drivkraft. Hoppas Din farmor bara kokade sniglarna, inte åt dem!
LiLu: Kan bara hålla med.

2007-07-23 @ 15:16:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback