Tyskt TV-program från vår lilla lanthandel!

Ville bara berätta för svenska och utländska vänner att den tyska TV kanalen ARTE sänder ett program inspelat på vår lilla lanthandel. Det sker onsdagen den 17: e januari klockan 18.30 - 19.00.  Filmmakarna var ett helt litet gäng och de spelade in massor av material under en hel vecka. Men till slut blir det nog bara några minuters program. Det hela handlar om hur en lanthandel kan fungera med hemsändning av varor, som systembolagsutskänkningsställe, som turistbyrå och som allmän samlingsplats i bygden. 

Ich wollte nur erzählen dass am Mittwoch 17:e Januar kommt ein Program von unser Landhandel auf deutsche Fehrnsehkanal ARTE, um 18.30 Uhr bis 19.00. Das Program heisst "Ein laden in" und weiter Information gibts auf web seit:
www.siehferninfo.de  . Das Program gehört ein Serie Programs "Gesichter Europas"

I would only like to inform our friends that on January the 17th, at 18.30 there is a TV program from our little shop here in Sillerud. It is on the German channel ARTE.


(Jag får väl direkt be om ursäkt för alla felskrivningar o felstavningar på de främmande språken!)

Kommentarer
Postat av: pimpim11

har tyvärr inte den kanalen annars hade det varit kul att se den. /pimpim

Postat av: Anonym

Ja, det är visst en annan satelit än de vanliga programmen går på. Vi har TV-apparaterna i uthyrningsstugorna inställda på den tyska sateliten.

2007-01-06 @ 17:38:45
Postat av: Rutan

Jag har varit lanthandlare, med en massa tyska turister och älgjägare som kunder.

2007-01-06 @ 18:10:19
URL: http://rutan.blogg.se
Postat av: Inga M

Har Du varit lanthandlare? Men då vet Du hur det är att vara bygdens allt i allo, som vår Richard o hans duktiga medarbetare är! Jag förstår varför han blev utvald att representera lanthandeln i Sverige i det här programmet. Han är verkligen en tillgång i bygden. Alltid glad o trevlig o fixar allt!

2007-01-07 @ 00:05:07
Postat av: Rutan

Det var ett slit, men det var roligt också. man visste allt om hur många älgar som fällts och vilka krämpor som var värst för dagen. Jag hade postkontor också, och då fick man hålla masken när man såg paket med "diskret avsändare".

2007-01-07 @ 23:56:53
URL: http://rutan.blogg.se
Postat av: Inga M

Ha ha, jag kan ana vad Du menar! Att bo på landet är på många sätt att leva med dörren konstant öppen till alla rum. Men jag har inga problem med det. Skulle vara värre med storstadsanonymitet.

2007-01-08 @ 00:27:33
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback