Pjoskhund! Oskar.

Hussehund!
Här ligger lille pjosk-Oskar och väntar på husse. Jag vet inte vad han är inne i för utvecklingsfas men han är just nu väldigt noga med oss och var vi är, både inomhus och utomhus! När vi rör oss mellan olika rum inne i huset så är han som en svans efter. Om vi går på toaletten så ligger han utanför och väntar!

I eftermiddags jagade vi i sönnare (södra) Lihaget. Jag gick ända nerifrån Liane runt Lilyckan, genom granplateringen och vidare upp åt väster men ingen viltvittring. Roland gjorde ett tidigare släpp uppe vid Sand och då hittade han ett dött rådjur. Det hade legat någon vecka o var troligtvis slaget av lodjur.

På dagens jakttur med Oskar så var han inte så vidlyftig, höll sig ganska nära mig, gjorde några längre lovar bara. Jag borde nog bara sitta still med honom nu så att han vågar utveckla sitt sök. Jag vill ju att han ska göra stora sök runt mig och inte gå runt benen. Men just nu är han väldigt beroende av att veta var jag är någonstans och han blir orolig om jag har flyttat mig under tiden han är borta. Han blir lite modigare när vi kommer till ställen som han känner igen.  Ska försöka gå ut med honom imorgon igen och sätta mig ganska länge på ett par ställen och se hur det går.

Kommentarer
Postat av: En liten tant

Tänkte på barn jag känner/känt, både eget och andras och mindes att många av dem var så där som er hund när de var i 9-10 års åldern. Följde efter överallt och ville prata. "Mamma var är du?". Så för skojs skull räknade jag ut hur mycket 6 månader i ett människoliv är i hundår. Och ser man på lite drygt 10 år! :-)

Postat av: Nina på Johangården

Så där är mina hundar också. Kanske de också är i någon fas :D

Vissa hundar vill ha närkontakt med husse och/eller matte och kan inte tänka sig att vänta någon annanstans än i närheten. Hoppas den lilla sötnosen blir lite morskare med stigande ålder.

2007-01-06 @ 12:46:26
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Inga M

Nina o tant: Våra hundar brukar kunna ligga på ett ställe i alla fall o ha lite lagom koll som vuxna. Det är nog en småbarnsfas som går över!

2007-01-06 @ 16:35:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback