Julklappar - en del av!

Julklappar - en del av!

Det är så riskabelt att visa julklappar så här, för alla är inte med och givarna kan bli lessna. Jag vill bara säga direkt att en del gåvor är redan i bruk och finns därför inte med eller är helt enkelt uppätet. Det gäller exempelvis överlevnadslampan från LA-sonen; den som man kan ladda genom att veva. I den finns ficklampa, radio, larmsignal, telefonladdare! Den  är alltså inte uppäten, vilket man kan tolka min knasiga skrivning som, men den ligger redan i bilen där den ska vara. Det jättefina kortet på barnbarnen från dottern vill jag inte ta med eftersom jag inte vill ha deras ansikten exponerade på nätet. Och det finns annat också som inte syns så bra; den fina julgruppen från mina elever, en fin blomma från sönerna exempelvis.

Men det som syns är det här; almanacka med Bushgrodor från LAsonen, tysk almanacka med svenska motiv (!), samt en flaska nordtysk specialitet Budjagingen från familjen Rodhe, kandelaber från stockholmsonen o flickvän, från dem också två burkar hemgjord marmelad. Chutney från Ilse i Wiesbaden och en bunt roliga Marundebilder, En låda Gute Geister choklad + fina stenar (en sandros o en metallisk glänsande) från tyska vännerna D o G samt handgjorda fina julgranskulor , rödvin och en flaska blåbärslikör. En bönchutney från Jovan o Tania. En minikrukväxt från kollegan på skolan.  Swarovskikristallälg och Godiva choklad av Risako. Sen fick gubben några underställ och sockar o så. Varandra gav vi en platt-TV så sen blev det inget mer, ja och så ishockeyn förstås. Från föräldrarna en peng att köpa något trevligt för. Det blir väl någon läcker middag förstås någonstans.

När jag ser det så här så inser jag för det första att vårt umgänge har blivit internationellt; Tyskland, Japan, Serbien, Ukraina, för det andra så inser jag att vår svaghet för god mat  och dryck är välkänd i bekantskapskretsen.  Det är mycket mums med här som vi ska avnjuta så småningom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback