ARTE TV

Ikväll var alltså kvällen då det tyska programmet i Arte om vår lanthandel skulle gå av stapeln! Vi var inbjudna att bänka oss hos vår trevlige lanthandlare med fru o barn, de anställda på affären, och Sillerudspressen dvs redaktören för Sillerudsnytt samt D och G i Harnäs. Stackars R. hade fått jobba en hel dag med att få in Astrasatelliten i rätt läge. Det handlar om millimeter rätt åt alla håll. Vi vet för här har vi kämpat med att få ordning på våra tyska kanaler i uthyrningsstugorna. Astra  har så vansinnigt många kanaler och Arte är ju inriktat på Tyskland- Frankrike så vi ser egentligen sändningen i någon slags skugga här.  Men till slut fungerade det fast R. fick gå ut var femte minut och torka bort blötsnön från mottagarhuvudet på parabolen.

Tänk att en veckas research på plats, en veckas filmning med sammanlagt 11 timmars film ska bli bara 30 minuter sändning!! Det är ju så vansinnigt stor insats av så många. R. får så småningom dvd med programmet o mer film till. Vi funderar på hur vi ska kunna ordna någon visning för bygdens invånare, kanske med lite musik och mat på bygdegården.

Programmet var välgjort och med högt tempo för svenska förhållanden. Det var lanthandlare som ryckte ut med hemleveranser, som systemombud, som kemtvättförmedlare, som lite sällskap, som uppsättare av köksgardiner osv. Roland var med i affären och kom med massor av mjölk som han just den dagen blivit ombedd att ta med till Camp Grinsby.

För dem som eventuellt missat sändningen så går den i repris om några dagar.

Nämner bara i förbifarten att Oskar jagat räv idag c:a 20 minter. Han är en duktig hund! I samband med jakten stänkte ett rådjur upp och kom till D. som stod i pass, men han var för sen för att skjuta. Suck!

Jag åkte de 5 milen till Åmål och besiktigade bilen på eftermiddagen och den gick inte igenom; spindelleder. Kan det handla om våra gropiga vägar?

Kommentarer
Postat av: Anna

Haha, när du skriver om spindelleder kom jag o tänka på en gång när min mamma hade varit med på verkstan och sedan skulle berätta vad det var för fel på bilen.
-Jaaa, sa mamma, det var nån spindeldel som var trasig... Ja ja så kan de gå. Tänker på din lille oskar som varit så duktig. Längtar till den dagen jag har tid att skaffa strävhårig tax Må gott. Anna

Postat av: pimpim11

Önskar en trevlig fredag här vaknade jag till ett vitt landskap med blandade känslor. /pimpim

2007-01-19 @ 08:30:53
URL: http://pimpim11.blogg.se
Postat av: Nina på Johangården

Vad har man en spindelled till?

Man kan skylla det mesta på gropiga vägar... för tänk hur allt blir omskakat.

2007-01-19 @ 18:07:00
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Inga M

Anna: Det där med spindeldel var bra! Jag har ingen aning om vad det är för nåt, men det sitter under bilen. Och nu måste man byta hela länkarmen för det går inte att byta bara spindelleden. Fast jag vet inte vad jag svamlar om.


Pimpim: Ja, det blir som en blandning mellan vinter och vår eller kvardröjande höst. Ingen ordning liksom på årstiderna. Men nu snöar det hos oss, så det blir vitt här också.

Nina: Vet som sagt inte alls vad man har en spindelled till, men jag får anta att det är en viktig del eftersom SBP dömde ut den och krävde ett byte.

2007-01-20 @ 15:30:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback