Flunsan blir värre!!!


Råkar få se mig själv i spegeln vid en hygienprocedur och inser att jag måste vara ett fall för den palliativa influensavården!

Det är nåt fel med min flunsa. När man är sjuk så ska man bli bättre dag för dag. Det är ju liksom det som håller sjuklingar vid liv och hoppet uppe. Men jag vaknar varje morgon och mår sämre än dagen innan.

Nu i detta försvagade tillstånd så slår dessutom hypokondrin till med full kraft, allt förnufts och logik-motstånd är ju utraderat, hjärnan kokt i feber. Allt som finns kvar är självömkan.

- Kommer trumhinnorna att slutgiltigt explodera om jag sänker ner sängen lite mer? (Testar inte - halvsitter o sover)

- Förmodligen sprätter ögonen ut vid nästa hostattack (Måste komma ihåg att hålla emot med fingrarna!)

- Börjar inte levern lägga av måntro pressad av de senaste dagarnas Alvedonmissbruk? Visst var ansiktsfärgen gulare i morse än igår? (Byter för säkerhets skull till TREO. Låter därmed levern ta igen sig några dagar medan magslemhinnan får perforera istället)

- Visst får man lungemboli och ventromboser vid långvariga sänglägen? ( Går för säkerhets skull ner i källaren och cyklar några varv då och då för att kicka igång blodomloppet!)

- När dom där blodpropparna når hjärnan så blir det en stroke förstås. Alla släktingar på pappas sida fick strokar förr eller senare (Får komma ihåg att be gubben ibland fråga mig enkla saker ibland, be mig säga en mening,  hålla händerna över huvudet och le på kommando så att han kan upptäcka en tidig TIA . Den ska ju helst till vård inom tre timmar eller hur var det nu igen? Får slå upp!)

Jag vill bli frisk!!!!!!!!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Krya på dig!

2007-02-07 @ 19:13:19
Postat av: Anna

Sitter här o fnissar åt dej, trots att du är sjuk å eländig. Nu är det flera år sedan jag hade riktig influensa och jag är så glad så länge jag slipper. Jo, men visst är det väl så att det först liksom blir värre och värre ett tag å sen vänder det å då blir det bättre å bättre...eller? Krya på dej nu och jag måste berätta att jag funderar allvarligt på taxvalp till sommaren. Anna

Postat av: Inga M

Anonym: Tack!

Anna: TAxvalp? Absolut alltså! Speciellt strävhår är så läckra! Det kommer snart beskrivningar av Oskar o Jazz igen och bilder. Men det är bra att försöka få en som inte har så yvig päls. De lurvigaste har det så jobbigt på vintern med snön som fastnar.

Jodå, jag ska def bli bättre, ska bli!!!

2007-02-07 @ 22:40:59
Postat av: Annaa M

Slår inte hjärtat lite i otakt också? Och sluta genast med cyklandet, överansträngning är inte alls bra i ditt tillstånd. Du har mina djupa sympatier.

2007-02-07 @ 23:23:18
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Inga M

Nej men det gör hela tiden ont innanför bröstbenet, längst ner! Det måste ju vara hjärtsnörp! Jag har hört om att virus angriper hjärtat.
Tack för sympatier!

2007-02-07 @ 23:40:40
Postat av: Trolda

Inga, misströsta inte! Jag är OCKSÅ sjuk! Har varit det sedan i lördags kväll...Då kom febern på en timma, flygande från ingenstans.Och det har gått upp o ner, inte bättre för varje dag alls.Och det är INTE roligt att vara sängliggande dagarna i ända...TUR vi har vår lilla blogg så! =)Nu har jag fått en HÄRLIG slemhosta, med små ,små klumpar...Usch! Så vi kan frottera oss lite i vårt elände=)!

Trolda - "Du är inte ensam..."!

2007-02-08 @ 07:26:30
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Ninni

Åhh förlåt...men jag skrattar högt när jag läser!

Lite hypokondri får vi väl alla då och då!Jag hoppas verkligen att du snart blir bättre...men cykla inte!

Stora kryapådigkramar kommer här!!

2007-02-08 @ 08:31:07
URL: http://ninni.blogg.se
Postat av: Inga M

Trolda: Kära olyckssyster, instämmer, tur att vi har bloggen, dvs någon kontakt med omvärlden, annars kan man ju gå in i ett avskärmat autistiskt tillstånd också för att spinna vidare på hypokondrin.

Vi kan ju ligga här och utbyta eventuella tips för sysselsättning och överlevnad!

Ninni: När det har gått så här långt och länge så är det bara galjhumorn kvar. Nej jag har redan fått bannor av Annaa att inte cykla så jag slutade med det.

2007-02-08 @ 08:42:39
Postat av: Ca

Uj uj.... vilket lidande, vilken ångest... :)
Det är ett krävande tillstånd, hypokondri.

Skämt å sido, tycker synd om dig!

2007-02-08 @ 09:19:43
URL: http://mobfelk.blogg.se
Postat av: soldalen

Stackars liten, inte alls kul att det inte verkar släppa, hypokondrisymptom finns lite till mans och det är definitivt tillåtet med självömkan! Vi ska ju leva länge med oss själva och vi är oss själv närmast om inte vi får tycka synd om oss vad händer då?? Det är skönt att få sjunka ned i denna tillvaro ett tag.. MEN vad gör du på cykeln i detta tillstånd?! Hmm Ajabaja.

Influensan ska vara riktigt envis, själv tampas jag med en ständigt rinnande näsa och sprängande huvud, tack och lov har jag efter tre dagars röstförlust återfått den..vilken lycka!

Det finns hopp håll ut! Kanske det finns något stress moment i din omgivning som sänker ditt immunitetsförsvar ytterligare?

Sköt om dig/IKA

2007-02-08 @ 10:08:43
URL: http://soldalen.blogg.se
Postat av: cleo

Hej där! Hoppas sannerligen Du kryar på Dig snart. Skönt att Du inte förlorat humorn mitt i allt elände. Läste även shejk-historien och skrattade gott, den var ny för mig. Är det sant?
Krya på Dig!

2007-02-08 @ 11:53:49
URL: http://cleopethra.blogg.se/
Postat av: Inga M

Ca : Tack, medlidandet värmer!

Soldalen: Jag vältrar mig i självömkan, ja. Det ligger säkert något i det Du skriver om stress och sänkt immunförsvar. Jobbmässigt seglar det omkring en hotbild långt där uppe och den oroar.

Cleo: Tack!
Schejkhistorien hittade jag på för ett år sedan då jag låg likadant i influensa. Nu tränade jag på att klippa ut den från tidigare i bloggen och klistra in den här. Jag vet inte om den är sann fast jag tycker att den skulle kunna ha varit sann. Den var rolig att skriva i alla fall och det var festligt att återanvända gamla inlägg.

2007-02-08 @ 12:41:08
Postat av: pimpim11

Stackars dig du får krya på dig.
Jag har samma längtan som dig "jag vill oxå bli frisk" ligger just nu i sängen halsont m.m.
Jag lyssnar just nu på Åsa Larsson svart stig den är rätt bra.
Ha det gott bland bakrerier och virusar. /pimpim

2007-02-08 @ 14:37:31
URL: http://pimpim11.blogg.se
Postat av: Inga M

Pimpim: Tänkte nästan att det var nåt, det har varit stillsamt på Din blogg. Vi får hålla kontakten o tipsa om eventuella knep för att bli frisk. Ha det så gott det går Du också!

2007-02-08 @ 14:54:36
Postat av: frktjatlund

Hypokondri är den värsta sjukdom som kan drabba en. Om man odlar den kan man ge sig på att någon verkligt jobbig åkomma slår till.

Du får krya på dig! Några bra tips har jag inte, utan jag brukar bara bida min tid i soffhörnan och ett, tu, tre så vänder det.

2007-02-08 @ 21:17:03
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Inga M

Tjatis: Tror jag också, känns redan som det kryper på ny krämpor här o där!
Tack, febernivån håller mig i den upphissbara sängen större delen av dagen, med laptopen inom bekvämt räckhåll och TVn kan jag se i spegeln på väggen framför. Det är just nu kunskapskanalen med läskiga operativa ingrepp på romartiden.

2007-02-08 @ 21:51:26
Postat av: hildegun

Tack för kommentaren på min blogg.

börjar tro att det inte var bra att ta influensasprutan i alla fall. blev ju sjuk i alla fall. men det är kanske ett annat virus jag fått.

ha det bra.

2007-02-09 @ 10:49:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback