Vårt hus - en TV-studio imorgon!

image1413
Jaha, jag undrar varför det här drabbar mig hela tiden?!!

När jag kom hem från jobbet idag vid 5-tiden så säger gubben i förbifarten att imorgon så släpps den nya rovdjursutredningen som Åke Pettersson gjort, en enmansutredare.. Och att en av våra fiskestugor ska bli TV-studio i direktsändning i morgon kväll i Värmlandsnytt! Och att det ska se mysigt ut ??!!

Jaha, affärerna var i stort sett stängda innan jag hann tänka färdigt. Det var bara att tänka som en TV-fotograf och fundera över vad han skulle kunna behöva ha att välja bland av rekvisita. Det ska vara en grupp på 3-4 personer som ska bemöta diverse vargkramarargument från studion. Och showen ska vara att jägare / lokalbefolkning sitter i en liten stuga med mys och bemöter det som sägs i Karlstad.  För TV är ju alltid riggad show, det har vi lärt oss. Det som ser spontant ut är ju väl planerat.

Så har i alla fall gubben fattat det hela. Så nu har jag plockat ihop julmys-saker som fanns i skåpen och tar med dem till Brogärdet, den av våra  fiskestugor som inslaget ska spelas in i. Och sen får TV-folket välja hur de vill ha det.

Jag inbillar mig att det är mysigt med glögg och pepparkakor och julblommor och fruktfat och juldukar och saker på väggarna (som inte finns annars!), marshaller utanför, granris eller krans på dörren, ljus kanske. Ja, jag vet inte.

Men detta har jag rafsat ihop och sen får vi se vad som är användbart. Och allt för någon minuts inslag förstås som vanligt! TV  är ju fantastiskt!  Mycket väsen och lite ull!

Eventuellt skulle Rapport ha något inslag med jägare från praktisk jakt vid brasa eller så och kommentarer till utredningen på dagtid imorgon, med sändning i morgon kväll i så fall.  Men de har inte hört av sig än så det blir nog inget.

Varför hamnar jag i det här jämt?? Imorgon sent på eftermiddagen är jag hos frissan så allt måste förberedas i kväll, imorgon finns inte en chans! Inslaget sänds imorgon tisdag på något Värmlandsnytt eller nåt  på SVT kl 19.10 - 19.30 eller så.

Gubben ska jaga  hare imorgon i alla fall oavsett Rapport eller inte. Han är cool! Ringer till sina vänner och berättar de senaste roliga historierna, ringer in ersättare till kommunstyrelsen och tar inte detta så djupt allvarligt. Det flyter på liksom. Medan jag febrilt tänker efter vem jag kan fråga om råd; Stockholmssonen, LA-sonen,  Lina fd presumtiv svärdotter och mediaarbetare?  Och allt för några få minuters inslag i regionala nyheter i TV.

Kommentarer
Postat av: Lotten

Homestyling alltså - helt inne;-)
Låter spännande iallafall att vara med. Ibland brukar de ju vidtala fler än de sen använder. Ser fram emot rapport i bloggen om reportaget och hur det gick.
Och så grattis i efterskott (om jag förstått det rätt!)

Postat av: Cissi

Här var det framförhållning! Hoppas du rapporterar hur det går för det låter ju lite spännande.. :o)

2007-12-03 @ 20:20:28
URL: http://cissilina.blogg.se
Postat av: Josephine i Haag

he "vargkramare" är ett oxymoron...
jag skulle vilja se den Stockholmare som försöker sig på att krama en vild varg inne i den Värmländska skogen...

Hjälper det verkligen att sakta gå baklänges och sjunga eller skrika för full hals? om man bara har en rejäl käpp eller nått så kan man i alla fall försöka klippa till den på nosen...
och om de är flera? fast de vill hellre käka rådjur, får man hoppas, rådjur måste smaka godare, vi är ju precis genomförgiftade med alla möjliga kemikalier från skräpmat ändå.

2007-12-03 @ 22:22:16
URL: http://giraffen197.webblogg.se
Postat av: Christina W

Åhhh tack för de vänliga orden. Jag blev riktigt rörd...tänk att det alltid ska vara så svårt att "tro" på de snälla orden.
När TV kommer brukar man senare kunna se inslagen på nätet....så tala om när det sänds så att vi andra kan beskåda hur det blev.
Och en stor decemberkram på dig....du förgyllde min dag.

2007-12-03 @ 22:45:58
URL: http://metrobloggen.se/godmat
Postat av: Inga M

lotten: Tackar! Jag ska berätta hur det gick med TV-inspelning, lita på det!

Cissi: Vet int eom jag håller med om detta med framförhållning alltså. Direktsändning imorgon kväll!

Josephine: Ha ha...jo, det hjälper nog om vargarna (för det är ofta en flock man råkar på, det är flockdjur!) är mätta och lekfulla. Men om de är hungriga och griniga så skulle jag inte vara säker!
Och vi har 11 flockar i Värmland nu så det är inte så där jättegott om mat längre. Det börjar tryta och då vill jag inte bo i ett vargrevir längre. Länsstyrelsen i Värmland har sagt att 2 flockar är lagom i länet och jag håller med. 11 är för mycket alltså. Ny politik tack!

2007-12-03 @ 22:52:45
Postat av: Inga M

Christina: Det Du gör är bra! Det sänds direkt i morgon tisdag i SVT, något värmlandsprogram, Värmlandsnytt eller så. Det går säkert att se på nätet. Jag ska kolla där för jag hinner nog inte hem tills dess.

2007-12-03 @ 22:54:45
Postat av: En liten tant

Maken har en obruten tro på din förmåga att fixa vad som helst - det är ju helt tydligt. Jag tycker det verkar bra uttänkt av dig alltihop.

Och jag vill påpeka att här var ännu ett exempel på det jag skrev om i mitt bloggtips om din blogg. Mitt i världen i Värmland.

2007-12-03 @ 23:02:49
URL: http://tant.webblogg.se
Postat av: Inga M

Tant: Jag slipper ju i alla fall fundera över vad han ska säga för klokt där i soffan på de här två minuterna eller vad det nu kan bli som man får till sitt förfogande. 15 sekunder per inlägg har det sagts oss att man får, annars blir man avbruten av programledaren. Och 15 sekunder är väl den tiden en normalt mediaovan person behöver för att enbart tänka ut ett bra svar, det lämnar ingen tid att verkligen säga nåt vettigt. Det här är ju en bransch för proffs! Ni får se en fin hund i alla fall i rutan; vår fina stövare Jazz. Han ingår i "rekvisitan" enligt gubben! Den som lever får se!

2007-12-03 @ 23:10:09
Postat av: Josephine i Haag

Kan man inte flytta ett antal djur in i obygden av Jämtland då? eller liknande tunt befolkat område norrut?

Och har ni som jägare lagt märke till om det har blivit mindre råddjur/älg med det ökande antalet vargar?

Faran för människor är väl inte så jättestor, men när de skrämmer hästar med ridande småtjejer i sken, river (och dödar) djur i hagar (vi har ju vant oss av med närvaron av varg de senaste hundra åren!) och dödar en och annan hund som vaktar huset, det är inte precis trevligt...

Vad gör du om du möter varg/vargar Inga?

2007-12-04 @ 23:40:27
URL: http://giraffen197.webblogg.se
Postat av: Inga M

Josephine: Nej, det går tydligen inte enligt rikspolitikernas beslut. De ska finnas i mellersta Sverige. Man säger mellan raderna i besluten att Norrland går inte med varg för samerna kommer att skjuta varenda en.

Javisst har det blivit mindre. I en del områden i Värmland och Örebro län ställs älgjakten in pga det.Rådjur är det också väldigt lite av på en del håll men det beror mer på snörik vinter och mycket lodjur.

Risken att bli attackerad och dödad av varg är inte så stor för människor men de som bor i vargområde tvingas ju ändra sitt levnadssätt för att den "goda statistiken" ska kunna upprätthållas så det finns en betydande förlust i livskvalitet för många. Man kan inte rida i skogen, vill inte plocka bär, kan inte jaga med lös hund, barnen får inte vara där osv.

Gör som om jag möter en arg hund. Håller mig stilla och drar mig sakta tillbaka.

2007-12-05 @ 07:06:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback