"Smuts" och "Kungars död"

image1409
Den här boken klämde jag idag på förmiddagen. Jag snabbläste. Kan göra det om jag vill. Fäster nog blicken bara en gång på varje rad, det funkar nästan som att kursivläsa. Det går bra att göra om handlingen är enkel och lite förutsägbar och inte alltför krånglig med olika tiden och för många parallellskeenden. Köpte den efter tips på bloggen faktiskt. Och den var läsvärd. Fast jag vill inte läsa för många böcker om elände som jag inte kan påverka själv. Det ger sådan maktlöshet.

Och det här är en bok om prostitutionseländet. Hon som skrivit boken brinner för utsatta kvinnor och skildar kvinnors situation initierat och gripande. Det gäller både de kvinnor som säljer sig och de kvinnor som blir utsatta för männens svek. Hon ger även en trovärdig bild av männen som köper sex.

Jag får en känsla av författarinnan vill dela med sig av sin kunskap på området genom att skriva den här boken. Hon är journalist vid SVT och har tidigare skrivit böcker om våldtäkt, men det här är hennes första roman. Och den är en läsvärd och spännande roman. Eftersom jag läst en hel del fakta i ämnet förut så var det inga nyheter på det området. Katarina Wennstam verkar inte heller tro på myten om den lyckliga horan och inte heller på beskrivningen av den stackars ensamme och utstötte sexköparen.

Boken rekommederas både som roman och som initierad berättelse om ett tragiskt ämne. Boken har tydligen blivit något av en bestseller och en krona av varje såld bok går till ECPAT mot barnsexhandel.

image1410
Nu väntar Igguldens nästa bok i serien om Kejsaren. Det är nr två i raden alltså "Kungars död". Jag fick tag på den på bokreabordet på OBS i Karlstad igår.

Kommentarer
Postat av: Noemi

Så den är läsvärd? Har undvikit den av rädsla lite...ska kanske läsa den då!

Postat av: Mia

Kul att du gillade boken, jag blev väldigt fascinerad av den. Tycker det finns många bottnar i den.

2007-12-03 @ 12:27:38
URL: http://miatankar.webblogg.se
Postat av: Inga M

Noemi: Jo, den är läsvård,helt klar. Men inom kvoten eländes elände.

Mia: Det finns mycket av inkännade och sakkunskap i boken.

2007-12-03 @ 23:01:25
Postat av: Gisan

Tack för boktips! Det är alltid välkommet. Kramar...

2007-12-04 @ 18:16:22
URL: http://gisan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback