Shanghai!

Jag vet inte om det stavas så men Stockholmssonen var ju in Shanghai och ringde oss i skogen i fredags för att gratulera. Det är verkliga kontraster! Han befann sig på andra sidan jordklotet, nio timmar bort tidsmässigt och ringde  oss mitt i skogen medan jakten pågick för fullt.

Han hade kommit vilse i Shanghai först. Han åkte med en taxichaufför som inte hittade vägen till det ställe han skulle till. Efter en hel del irrande så klev han helt sonika ut taxin och ringde till sin vän Henrik som har bott och jobbat i staden i 5 år. Med hans hjälp kom han i alla fall rätt till slut. Jag är glad för det kan jag säga. Det kan inte vara någon lek att vara taxichafför i en så jättestor stad och en stad där man bygger nytt hela tiden.

Jag var ju orolig för vad som skulle hända min son i en så stor stad med dåligt rykte. Men jag hade bara fel. Visst är det (troligen!) världens näst största stad med så där ungefär 20 miljoner invånare, men enligt sonen kände han sig tryggare där än i Stockholm.
- Om det är något diktaturer kan så är det att hålla ordning!

Allt var rent och snyggt och till och med träden var klippta i exakt likadan form och exakt samma storlek.

Han bodde på ett jättefint hotell som hette Shangrila eller nåt. Hotellet hade en hel limousinmeny. Alltså om man ville åka limousin så fanns ett antal olika paketerbjudanden att välja på. Det ville han inte. Shanghai hör ju numera till Kina och är väldigt populärt att flytta till. Man har byggt ett bostadsområde med en miljon lägenheter för att möta en del av inflyttningsvågen.

Middag och annat var trevligt och han fick som sagt tillfälle att umgås med sin kompis Henrik. Det är rätt billigt i Shanghai och de kunde gå ut och äta väldigt gott båda två på en fin restuarang för 600 kronor ungefär.

Orsaken till arbetsresan till Shanghai var att något som heter Pirellikalenderna släpptes och modemagasin över hela världen var inbjudna. Det är en berömd publikation där de 12 bästa fotograferna bjuds in att göra en bild var till månadsbilderna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback