Oskar blir nog en jaktchampion!

image1403
Roland jagade hare idag på förmiddagen med Jazz utan större framgång. Tvärtom så lyckades han fösa på några rådjur en stund vilket är helt förbjudet. Men det gick lätt att ta honom.

Sedan släppte Roland Oskar på rådjursspåren och det var en framgång. Inget skjutet men Oskar jagade suveränt, två timmar med mycket små uppehåll. Det var från början tre rådjur men de delade sig så det blev ett.

Oskar har gjort stora och goda framsteg de senaste jaktgångerna. Han går ifrån och söker ut ordentligt. Och idag upptäckte han att om han inte gav upp direkt vid första svårigheten så fanns en chans att komma nära  rådjuren som stannar mitt i jakten och vilar sig och äter lite och lyssnar efter hunden. Rådjuren springer mycket snabbare än hunden och tar igen sig emellanåt under en jakt. Och då kan hunden komma nära igen och bli intresserad att fortsätta.

Här sitter han nu och bara dyrkar sin husse. Taxar är verkligen som plåster och speciellt på Roland som ger hundarna mat.

image1404
Roland höll på med det här när taxen satt dyrkande vid fötterna. Vi har tagit fram adventsakerna idag och för all del julsakerna. Det är inte så mycket så det går rätt snabbt att få på plats. fönstren var redan putsade och rengjorda. Det var avdammning och dammsugning av taket bara och så upp med grejerna. Och taxen var alltså med hela tiden. Fast när vi dammsög så var han rädd och satte sig under bordet.
image1405
Medan vi dekorerade så tog vi lite glögg. Det här är favvoglöggen

image1406
När Roland duschar så sitter taxen bredvid och väntar.

image1407
När telefonen ringer så sitter Oskar och lyssnar!

Att ha tax är som att ha ett plåster! Men han är väldigt söt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback