Lenita och julbord på skolan!

image1464
Idag var det så äntligen det efterlängtade julbordet i matsalen på vår skola. Här står Lenita som jobbar hos oss i köket. Hon lagar min dietmat bl.a. och gör det med bravur.

Julbordet består av de vanligaste julrätterna; Jansson, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, sill, osv. Barnen väntar på detta och kommer ihåg år från år.

image1465

Must går åt i massor och den är för barnen höjdpunkten på detta bord. Här står den i personalrummet för att vara lättillgänlig.

image1466
En gran fanns i matsalen också.

image1467

En liten krubba finns också på plats tillsammans med julmusik från en stereo.

Det är verkligen uppskattat att personalen i köket lägger ner så mycket möda på att göra de här sista dagarna på teminen trevliga. Men så har vi duktiga och trevliga människor som jobbar där.

image1468
En förälder var inne i klassrummet och lämnade varsin fin blomma till mig och min kollega i klassen. Det var verkligen uppskattade julgåvor. Stort tack till alla!

Kommentarer
Postat av: Eva

Å vad gott det låter med julmat. Jag har inte ätit något julbord än. När vi var iväg med jobbet så blev det ett "alternativt" sådant. :-( Så det blev varken köttbullar eller sill. Trist.
Jag får sikta in mig på mitt eget julbord istället!
Ha en trevlig kväll!

Postat av: kicki

Roligt med denna tradition, barnen uppskattar sånt,
fast många vuxna inte tror det...på vår skola här i byn serveras också julmat men vi har ju ingen Lenita här...hon är söt och alltid glad.
Ha en fortsatt bra onsdagkväll, nu skall jag klä granen. kramen från kicki

2007-12-19 @ 19:23:45
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se
Postat av: Inga M

EVa: Oj.då! Julbord utan köttbullar och sill låter väldigt alternativt! Knappast ens som ett julbord!

Kicki: Tackar! Barn är riktiga traditionalister, fast som Du säger så begriper ofta vi vuxna inte det. Det är inte bara Lenita som är god och glad i vårt kök. Det är de andra också. Det verkar vara en fin stämning
med nära till skratt och skämt. Och vi som kommer och äter känner oss alltid välkomna.

2007-12-19 @ 22:10:43
Postat av: Nina på Johangården säger

Kom just på... får inga julklappar från något jobb i år heller. Fast jag varit såååå snäll :)

2007-12-19 @ 23:36:27
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Inga M

Nina: Vänta bara till nästa år, då kommer nog jobbtomten!

2007-12-20 @ 03:08:32
Postat av: Alltiallon

Jag måste berätta att jag också fick en julblomma av en av pojkarna i klassen, där jag gjort min praktik. Jag blev SÅ förvånad men också SÅ glad. Däremot hoppade jag över lärarnas julbord, trots att jag var inviterad, men jag kände att de kunde behöva sitta och snacka lite med varandra utan att bli iakttagna. Jag har ju (mer eller mindre) iakttit dem nu i 5 veckor. Jag vet inte om de tyckte det var bra eller dåligt, men jag tyckte själv att det kändes rätt. Min tid kommer ju...;-))

2007-12-20 @ 19:50:22
URL: http://blogg.expressen.se/alltiallo/
Postat av: Anonym

Det är alltid roligt att få uppskattning och jag förstår att det värmde att få julblomma fast Du inte varit där så länge.
Uppmuntran är en stark drivfjäder hos alla tror jag och lärare är inget undantag. Goda ord från föräldrar och barn värmer och blir en motvikt mot allt skäll som öses över lärare i media och ibland också uppfrån centralt i skolsystemet. Exempelvis så ignoreras fullkomligt problemet med att lärare ibland lever med våld i skolan och trakasseras av elever. Där krävs inga handlingsplaner. Annars har vi hyllmetrar med handlingsplaner för olika scenarier, både tänkbara och otänkbara. Jag måste skriva mer om det på bloggen senare. Hoppas Du kan vara lite ledig över helgerna och inte blir ockuperad av studier! Ha det bra!

2007-12-22 @ 15:01:19
Postat av: Petronella

Men vad roligt för er att ha en tv-kändis som jobbar i er matsal!

2007-12-28 @ 23:02:23
Postat av: Inga M

Petronella: Jag tror inte att vi tänker så mycket på kändisskapet när det gäller Lenita. Hon är en trevlig och glad tjej så som hon alltid varit, även före kändisskapet. De är väldigt trevliga alla som jobbar i vår matsal och i vårt kök. Men Lenita pratar jag ju extra med ibland eftersom det ofta är hon som gör min mat och så har hon inga problem med att bli plåtad och vara med på bloggen. Hon är ju van både vid kameror och offentlighet numera.

2007-12-29 @ 16:56:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback