JULGRANEN UTE

image1487
Det här är julgranen ute.  Vi har ingen stor satsning på juldekorationer ute, egentligen bara den här. Men den är stor. Den växer där och var i många år lite lagom stor som utegran. Men nu är den väldigt stor. Förra året hade den definitivt växt ur vanliga julgransbelysningar. De var för små och nästan osynliga i den  här granen. Då köpte vi några slingor av såna där som man brukar ha i torggranar. Problemet var att få upp dem. Då löstes det med stege i frontlastare på traktorn men det var tveksamt.

I år tänkte vi länge på skylift, men det var en rätt dyr lösning. Så gubben tänkte ut en annan variant. Det blev  en lång slana med en klyka i änden och någon krok. Och det fungerade. Ljusen kom på plats strax före julaftonen.

image1488
Det är svårt att tänka hur hög granen  är men kanske en 6-8 meter, om man jämför med gubben där när han fyller på i fågelmatsautomaten. Där har vi investerat i en jättebehållar också.  Det tog bara slut på maten hela tiden med våra vanliga små.

Kommentarer
Postat av: Lotten

Så läckert med gran ute. Jag har en hemlig önskan om det, men på en stadstomt på 500 kvadrat (inkl huset) så blir det nog ingen. Men vi kan se grannarnas utegran:-)

Postat av: Cissi

Där har vi ju lösningen på vårt granproblem också! Vår "lilla" minigran har ju också blivit väldigt stor. Funderade ju på att såga ner den men den är ju väldigt fin. Kanske kan jag spara den ett tag till. :o)
Ha en riktigt skön helg!

2007-12-28 @ 19:18:28
URL: http://cissilina.blogg.se
Postat av: Inga M

Lotten: Det är roligt att ha den här granen, det har blivit en utmaning att fixa de här ljusen.

Cissi: Ni får också testa! Det är roligt att se hur länge det går.

2007-12-29 @ 16:46:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback