Julafton 2007

image1475
Det var julmat på julaftonen förstås, kallt och varm och här är en del av den varma avdelningen. Grytan där var nästan full med köttbullar när vi började men i sönernas magar är det konstant köttbullsbrist så det här var allt som var kvar. De äter alltså så där en 20 stycken var! Undrar varför ungdomar idag inte gör köttbullar själva i sina hem. Fast jag tror att LA sonen ibland åker ut till IKEA i LA och äter det. Svensk mat finns alltid på menyn på IKEAS varuhus ute i världen. Man kan köpa med hem också tror jag.  Julafton med oss firade också min mor och Rolands.

image1476
Tomten kom förstås och det blev så varmt så han måste ta av sig dräkten. Gammal och skumögd börjar han bli också.

image1477
Sönerna var hemma och firade och slet förväntansfullt upp sina paket.

image1478
Gubben och jag brukar ge oss själva en större julklapp och det fick bli den här i år. Det är ett tryck från utställningen "Hästen i konsten" på Travmuseet i Årjäng. Bilden är gjord av Rolands skolkamrat från högstadietiden i Årjäng; Bengt Göran Flood. Han är numera en uppskattad konstnär som ställer ut både här och där.

image1479
Här är lite julklappar som jag fick. Jag sliter för övrigt inte upp paketen på en gång. En del av dem är konstfärdigt inslagna och jag vill njuta av att vrida och vända på vackra paket en stund. Hatar själv att slå in julklappar så det ser ut som stryk när jag ger bort.

Här finns i alla fall en del roliga saker; japanska allt i allodukar som man använder till lite av varje, en jättemjuk halsduk, pengakuvert,  böcker av Iggulden (sista i kesarserien) och Nesser,  en god parfym från Victorias Secret,  spanskt smyckeskrin i intarsia,  under den en handtryckt duk gjord av Gabriels fru (LA.sonens kompis), skumpa till nyår, konstbok om Orsay, halsband med stenar,  vackra små plastblommor på en tråd och framför dem en vacker chokladask som en glitterstjärna från LA.

image1480
Efter julklappar och Disney så var det kaffe förstås. Påvert sådant numera eftersom jag inte bakar och modren inte orkar. Men alla var mätta ändå vid det här laget så de överlevde ändå.

image1481
Sönerna försjönk genast i juklappsböckerna.

image1482
Julafonen avslutades som vanligt med midnattsmässan i Missionskyrkan i Årjäng. Det är en musikupplevelse som är fin att vara med om och kyrkan är nästan fullsatt.

Kommentarer
Postat av: Noemi

Låter som en avkopplande jul! Slå in klappar är även jag urkass på. Skönt att ha familjen samlad misstänker jag:)!

Vi var på mässa på juldagen. Tog dit 4 motsträviga ungfar som visserligen skötte sig urfint i kyrkan men hade urtrist och undrade varför de aldrig talade om tomten...

Postat av: Gisan

En mycket vacker och levande tavla. Kramar...

2007-12-27 @ 12:47:52
URL: http://gisan.blogg.se
Postat av: Evis

Sådär ser mina bokhyllor också ut. Man hittar alltid en bok till man vill ha.

2007-12-28 @ 09:58:51
URL: http://omstil.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback