Hotell Norlandia Årjäng öppnade idag!

image1414
Man firade öppnandet med musik av Richard, vår lanthandlare och Alf på Smerere och någon mer samt tårta och kaffe gratis på maten. Det är rätt pampigt för att vara ett hotell i lilla Årjäng. Det har dessutom ett stabilt ägande; jag tror att hälften av kapitalet kommer från företagare i kommunen. Sann Gnosjöanda råder här.

image1415
Uppe vid travmuseets matställe så var ett bord reserverat för stamgäster en viss tid. Vi funderade över om detta kanske skulle bli det nya "stambordet". Gubben bjöd i alla fall mig på lunch här idag.

image1416
Det är jättestort i matsalen. Och hon som jobbar här är bl.a. dotter till ägarna. Och henne har jag känt sen hon var nyfödd. Hennes mamma (min namne!)) och jag låg på BB samtidigt en gång i tiden. Oj, vad tiden går. Nu var jag här och pratade med henne om sonens eventuella 30-årsfirande här under julhelgen. De börjar bli fullvuxna.
image1417
Receptionen ser ut som en reception ska se ut.

image1418
 I anslutning till entrén på hotellet finns en bowlingbana och den kan vi tacka I R i Snarkil för. Hon motionerade en gång i tiden till kommunen om behovet av en bowlingbana och det lades då in i långplaneringen och dyker upp som gubben i lådan i hotellet! Vi testbowlade gratis idag dock utan större framgång! Asch jag tror att banorna lutade! :-))

image1419
Det här är ett viktigt rep förklarar gubben för mig. Det har med sprit att göra. Det måste sättas upp där pga av något beslut i nykterhetsnämnd eller liknande. Alltså för att markera att på någon sida av repet får inte alkohol förtäras / medföras! Svensk alkohollagstiftning är ibland lite humorisktisk och jag förstår om man i andra länder drar på munnen när vi berättar hur det är.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback