Feuerzangbowl eller nåt sånt!
Ikväll var vi i Hol hos A och U och vi drack något som vi aldrig druckit förut. Först var det utflykt till skogen för att ta julgran och sedan bjöds detta. Det börjar med en blandning av rött vin, glöggkryddor, apelsin, kanelstång och vaniljstång som kokat samman. Det hälls upp i en glasskål.
Glasskålen ställs i en ställning ovanpå ett värmeljus. Ovanpå läggs en metallskena speciell för ändamålet och i den läggs en sockertopp. Sockertoppen dränks in med högprocentig rom.
Sen tänder man på det hela och öser med mer rom. Sockret brinner alltså och smälter ner i vinblandningen.
Sedan dricker man den varma drycken. Och blir varm själv. Smaken är otroligt läcker. Påminner om en blandning mellan varm Sangria och glögg.
Det där lät gott! Det ser festligt ut också.
Hoppas du får en härlig helg!
Cissi: Tackar, det samma till Dig! Detta finns inte i Sverige tror jag, men är en tysk tradition.
Är det inte det som kallas glühwein?
Smakar säkert himla gott i vilket fall som helst!
Perfekt efter en promenad ute i kylan :-)
Ha en trevlig kväll!
Det lät otroligt gott! Ha en riktigt God Jul där uppe i skogen!
Hälsningar
Nike
Eva: Nej jag tror inte att det här är samma som Glühwein, det brukar inte vara sött.
Nike: Tack för hälsningen, samma till Dig!
hejsan! Hittade till din sida då jag letade efter sockertoppar till just det här ända målet som ni använt er av dem till! Har därför en liten fråga, vart köpte ni dem? OM det var någonstans i Sverige vore jag Oerhört tacksam om du hade orkat maila mej ang detta! Trevligt lucia!
Mvh, maria