Tröskning på Liane!

Tröskning på Liane!
Igår söndag började arrendatorerna att tröska här på Liane. Det blir en jättefin skörd i år och det är bra betalt för spannmål i år ändå. Efterfrågan är stor eftersom skördar slagit fel på andra håll. Våra arrendatorer med sin drygt hundra kor och massor av rekrytering och tjurkalvar gör åt så där 400 ton havre på ett år. image1051

Här töms tröskan i vagnen. Detta med skörden här är liksom roligt för flera grannar att komma och se på. Det är så grymt stora maskiner numera och det går så fort. Men tröskningen kommer att ta flera dagar i anspråk nu när det är så mycket havre. Den ska till en tornsilo hos deras granne i Långserud för att torkas för förvaring. Här står Roland, K. på Perekûel och arrendator O och pratar. Sonen R kör tröskan. De var hemma hos oss och grillade senare på eftermiddagen.

Sedan gäller som varje kväll en lång promenad med hundarna, minst en timme varje gång. Det gör vi varje dag nu i stort sett. Dels är det skönt att komma ut nu när det blir mycket innetid på skolan, dels behöver hundarna komma ut och röra på sig rejält före jaktsäsongen startar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback