Städtag!

Städtag!
Jaha och varför har jag haft de här stående i åratal så här? Jo, alla säger att det går att få orkideer att blomma om. Och alla andra får sina orkideer att blomma om, men inte jag. Nu har de stått här länge och vägrat, bara varit obstinata. Nu åker de på tippern!

Kommentarer
Postat av: Trolda

Neeeeeej!!! Inte slänga nu....LJUS placering, vattning med orkideegödning (eller vanlig något utspädd..) genom dränkning i diskhon en gång i veckan(högst!), i rumstemperatur och du får dem garanterat tillbaka! bladverket ser ju oerhört fräscht och friskt ut,
ge dem en chans!!!
Trolda - blomstervän...=D

Postat av: Inga M

Trolda: Sorry, Din bön kom för sent. De är redan deporterade till de sälla jaktmarkerna (eller blomsterängarna kanske). Jag har kollat på fingrarna och de är inte gröna, det måste vara det.

2007-08-02 @ 00:14:14
Postat av: gagga

Skönt att höra att man inte är ensam om att inte lyckas med orkidéer. Har bestämt mig för att inte försöka igen. Trivs de inte hos
mig så inte ska jag fjäska för dem. På blomtippen hamnade mina också.

2007-08-02 @ 11:14:43
URL: http://gaggas.blogspot.com
Postat av: Rutan

Jag fick en för snart fem år sedan och den har blommat oavbrutet, det kommer nya stänglar hela tiden. Detta trots vanskötsel, eller kanske tack vare? Ibland står den länge utan vatten och ibland nån deciliter i veckan. Mina fingrar är så långt ifrån grönt man kan komma, mina växter lever på tur.

2007-08-02 @ 17:21:21
URL: http://rutan.blogg.se
Postat av: Blackout

Mina orkideer åkte ut för tre år sedan, jag hade skött dem efter konstens alla regler men de gillade inte vinterns braskaminsvärme. Nä, de är definitivt överreklamerade.

2007-08-02 @ 19:46:51
URL: http://blackout.blogg.se
Postat av: Inga M

Gagga: Jag kände mig också lätt aggressiv, inget läge för mer fjäsk!
Rutan: Ha ha...om det är vanskötsel som ska till så borde mina blomma oavbrutet!! Det måste vara någon annan magisk kraft.
Blackout: Jag gillar def. orkideer men kärleken verkar vara obesvarad.

2007-08-03 @ 01:23:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback