Regnar in på skolan igen!

Jag brukar ju ibland berätta om hur det regnar in på min skola. För säkerhets skull har jag hinkar i taket där det brukar vara som värst. Nu har det varit lugnt hos mig sedan senaste tätningen av taket, men på fritis mitt emot regnar det fortfarande in. Jag har tömt hinken några gånger i sommar när jag vattnat hos mig och de har själva tömt också. Nu hade det regnat så mycket att det kommit bredvid hinken.

Det har alltså regnat in hos oss sedan skolan var ny på 70-talet. Men det är inte bara i vår skolbyggnad. Det regnar in på syslöjden också i en annan byggnad. Och där är det också en tradition. Nu hade det varit riktigt bedrövligt i sommar. Det var stora torkade vattenflyn på golvet, ett bord var förstört och det hade regnat på symaskiner. Man vet inte hur det går med dem. Det måste göras i ordning där innan man kan ha undervisning.

Men vi håller på traditionerna hos oss, säga vad man vill!

Kommentarer
Postat av: Nina på Johangården

Meeeeen... regnat in sedan 70-talet?! Då borde det väl ha funnits både tid och pengar att laga detta fram till nu då. Jösses, tar mig för pannan.

Postat av: Anonym

Nina: Ja, det kan man tycka! Men precis när man kommer fram till att göra något åt skollokalerna i vår kommun så tar pengarna slut! Så är det varje gång. Nina:Det finns inte pengar till att reparera, underhålla eller bygga nytt. Vi har linoleummattor från 70-talet i vår skola. De stackars vaktmästarna och städpersonal får dra ut alla möbler ur alla klassrum varje sommar för att bona golv! Toaletterna har väggbeklädnad av omålad ohyvlad träpanel. Du kan föreställa Dig lukten efter 30 år!

2007-08-14 @ 21:46:22
Postat av: Inga M

Det var ju jag som skrev ovan förstås, men det försvann!

2007-08-14 @ 22:32:05
Postat av: Nina på Johangården

Jösses vilken eländig skola. De styrande borde skämmas och med omedelbar verkan få sina kontor där istället.

2007-08-14 @ 23:14:28
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Inga M

Nina: Ja, det kanske vore en bra idé att flytta kommunkontoret hit till de vattenläckande rummen i skolan. Våra klassrum är ju barnens arbetsplats och de kan inte ens byta jobb!

2007-08-15 @ 21:50:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback