Planerar 90-årsdag!

Nej inte min egen. Den är ännu så länge avlägsen, känns det som i alla fall.
Vi planerar modrens nu den 20 september. Vi ska fira henne på lördagen därefter. Jag har pratat igenom med henne hur hon vill ha det själv. Eftersom hon fort blir trött så får hon avgöra hur det ska bli. Och så här blir det nu.

Vi äter tillsammans här på lördag den 22:a september mitt på dagen när hon är som piggast och tar maten via catering. Det finns en äldre dam och hennes dotter här som är mycket duktiga på att laga vanlig gammaldags festmat med kött, potatis och sås, så som mor vill ha det. Det blir också en god efterrrätt till, hellre än förrätt. Sedan vill mor att vi skjutsar henne hem till sig så hon får vila en stund. Därefter dricker vi kaffe hos henne och det vill hon bjuda på fast vi tar tårtan med på beställningen.

Hon vill inte ha presenter utan menar att detta är present nog om vi kommer och ordnar detta. Det blir inte så många; Stockholmssonen med flickvän, vi två¨, min bror och flickvän, deras dotter, man och två barn och eventuellt Rolands mamma.

Detta var det bästa sättet att ordna det på tror jag. Någon som kommer på något annat klokt? Jag ordnar inte 90-årskalas så ofta.  Vet inte vad man ska tänka på.  Annars är det ofta fest med mer jämnåriga.

Kommentarer
Postat av: Lisa Nilsson (LisaMattias)

Hej!
Jag har varit inne och smygläst din blogg här under sommaren, och jag tycker alltid att det du skriver lockar en till att titta in, om och om igen... Anledningen till att jag nu vågar lämna avtryck, är att jag tycker att er planering av kalaset verkar jättetrevlig! Jag arbetar med äldre, och som du skriver, det kan behöva vilas lite efter maten innan tårta och kaffe... Jag hoppas att ni får en riktigt trevlig dag, och kanske får jag läsa mer om den framöver!?
Och du, när någon inte vill ha någon present, (eller om jag inte har råd att ge någon,) så brukar jag åtminstone göra ett personligt gratulationskort, exempel ser du på min blogg... De brukar uppskattas mycket mer än en liten present, konstigt nog...
Du verkar påhittig, det är alltid roligt att läsa här... Så, på återseende!
Kram från Lisa

Postat av: Inga M

Hej Lisa, va kul att Du vill kika in o läsa min blogg. Ännu bättre att Du som jobbat med gamla tycker att födelsedagsplaneringen är bra. Jag tror att vi gör ett handritat kort. Roland brukar rita fina älgar och rådjur och harar. Det vore nog uppskattat. Vi ger nog blommor i alla fall, hon älskar det. Och några flaskor likör, det är nog gott till kaffet ibland.

2007-08-22 @ 23:29:53
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback