Mer svamp!

Mer svamp!
Det här kommer ju att bli hopplöst! Vi gick en liten sväng i skogen med alla tre hundarna (i koppel förstås) och det går ju inte att gå för all svamp. När svampen väl finns där måste man liksom plocka. Det går inte att gå förbi dem.  Så det där med att gå blir det inte så mycket av, det blir ju mest sitta o huka. Och de måste ha kommit väldigt snabbt de senaste två-tre dagarna. De är stora och fina och alldeles fräscha.  Vi kom ju bara i stort sett runt huset.
Jag tycker om att ta svampen väldigt ren i skogen, det är ju roligare att vara kvar i skogen och göra ren den rätt så väl, än att sitta hemma och slita. Så här ser den ut orensad.  Vi ´tog bara lite och stekte i kväll till smörgås. Resten får modren imorgon.  Vi brukar försörja mor o svärmor.

Det är så roligt att lägga ut såna här bilder. Jag vet att vi i vänkretsen och bekantskapskretsen har verkliga svampfantaster och de ska nu frestas ordentligt. Titta nu och tänk på all svamp som finns kvar där ute, oplockad!! Det är bara att ta en tur hit! 

När vi kommit hem så dök A och U i Hol upp med en kasse och kniv i handen. De hade också haft en del tur. Stannade på¨altanen och drack ett glas öl innan de gick hem igen.

Efter en sån här skogstur av det kvalmigare slaget (nästan 20 grader ute när vi gick) så är det fantastiskt skönt att duscha.  Då föreställer jag mig att alla fästingar och tvestjärtar och myggor försvinner. Älgflugorna har inte kommit än tror jag. Och mygg har det i och för sig inte varit så mycket i år men idag kom en del inne i skogen där det inte blåser.

Kommentarer
Postat av: frktjatlund

Orättvist! Jag vill också hitta svamp. Helst svart trumpetsvamp.

Postat av: Blackout

Ljuvlig bild! Vilken känsla det är när man ser dem :)

2007-08-14 @ 16:15:30
URL: http://blackout.blogg.se
Postat av: Linn

Åhh längtar tills jag får ge mig ut i svampskogen:)

2007-08-14 @ 18:44:02
URL: http://basaren.blogg.se
Postat av: Inga M

Tjatis: Jag är för feg för att plocka något annat än kantareller.
Blackout: Ja, det är läckert att se!
Linn: Hoppas det blir snart!

2007-08-14 @ 21:47:51
Postat av: Lifetime

Oh, vilken härlig känsla när man finner sådan lyx och hur gott som helst. Bor i USA och här är svampen jätte dyr, framför allt chantarell/kantarell.

2007-08-16 @ 00:59:41
URL: http://resagenomlivet.blogspot.com/
Postat av: Inga M

Lifetime: Jag var inne på Din blogg och läste men det gick inte att kommentera. Jag får inte fram den där bokstavsramsan som ska skrivas av.
Aha, man kan alltså köpa kantareller i USA? Fast kan man plocka?

2007-08-16 @ 06:13:01
Postat av: Lifetime

Jag vet inte för jag har inte vågat göra det. Här vågar man sig inte riktigr att göra det utan någon som känner till området ordentligt.
Ha det gott Lifetime

2007-08-18 @ 00:38:49
URL: http://resagenomlivet.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback