Måns Andersson - president Bushs anfader!

Det var ju så enligt en uppmärksammad släktforskning att president Bush hade en anfader vid namn Måns Andersson som skulle ha utvandrat från Sillerud till Nya Sverige någon gång på den tiden Sverige hade koloni i Amerika. Minnesgoda bloggläsare kommer säkert ihåg att jag och gubben och hundar hamnade på Expressens förstasida och löpsedel när upptäckten offentliggjordes och Sillerud invaderades av journalister från när och fjärran. Nu har man forskat ytterligare ett snäpp vidare.

Måns Andersson var inte deporterad straffånge eller soldat som man först trodde. De två skälen var de vanligaste till att resa till den rätt så ogästvänliga kolonin. Han hade ett speciellt uppdrag av annat slag. Hans resa blev försenad genom att man fick problem med masten och man måste stanna till i sydeuropa för reparationsarbeten. Resan tog sammanlagt 8 månader. Och Måns Andersson var inte som vi först trodde från Prästgården (som förr kallades Sillerud (Sellere), utan han hade någon anknytning till Hol. Det ligger ju i och för sig ganska nära Prästgården så det kan väl vara hugget som stucket. Vi ska meddela den glada nyheten till våra nyinvandrade tyska vänner i Hol; att de sitter på stamorten till USAs president! Det är bara att gratulera till det historietyngda förvärvet.

Kommentarer
Postat av: Josephine i Haag

med tanke på vad Bush har åstadkommit under sina år vid makten skulle jag inte vara sådär jätteglad....
visst coolt, men....
och att kyrkan rasade berodde ju inte på arkitekterna utan på att den fick en tromb rakt igenom sig! jag skulle vilja se den smäckra katedral som skulle klara sig i trombstråken i USA...

Postat av: Anonym

hejhej=)
har tyvärr inte längre kvar min "gamla" blogg, har förflyttat mig till tjejsajten, börja om från början på nått sätt:) men jag vill ju själklart inte mista dig som läsare, så fortsätt gärna att titta och kommentera i min ny blogg:
http://soffiy.tjejsajten.se

2007-08-25 @ 12:28:16
URL: http://soffiy.blogg.se
Postat av: Micha

Jag förstår inte det här med "mest aktiva-listan" Du skriver inte särskilt mycket, men ligger där ändå. Hur kommer det sig? Vet du det?

2007-08-25 @ 12:29:17
URL: http://eyeofstone.blogg.se
Postat av: Inga M

Josephine: Vi får väl se hur de reagerar!
Sofie: Jag får se om jag hittar dit!
Micha: Jag förstår inte heller så mycket av det och funderar också ibland. Bryr mig inte så mycket egentligen. Men märker det på att antalet läsare ökar en del.

2007-08-25 @ 12:36:35
URL: http://inga
Postat av: Lillan


Inga, det är faktiskt mycket osannolikt att Måns Andersson är George Bush's anfader. Heta diskussioner har fÖrsigått och fÖrsigår fortfarande på Sveriges SläktforskarfÖrbunds fantastiska släkforskningssajt RÖtter. Så här står det i ett inlägg av den 17/8/07 från en forskare:
" Måns Andersson är inte alls fÖrfader till George Bush, vilket framgick i senaste numret (1/2007) av Swedish American Genealogist.
Där berättar Peter Stebbins Craig om detta under rubriken " President Bush's New Sweden Ancestry disproved".
Det man missat är att Bush's fÖrfader Robert Mercer Sr.var gift två gånger. Hans fÖrsta hustru var Anna Mounts, sondotter till Måns Andersson. Men Bush härstammar från Robert Mercer's andra hustru Ann Bolton med engelsk härkomst.
De felaktiga uppgifterna om släkten Mercer har varit publicerade åtminstone sedan 1995, och har tack vare det haft stor spridning."
Länk till RÖtter: http://www.genealogi.se
Klicka på ordet " Anbytarforum " i vänsterspalten på RÖttersidan. När du får fram Anbytarforum, scrolla ner vänsterspalten tills du kommer till en liten sÖkruta - skriv " George Bush " i rutan, klicka sedan på ordet 'sÖk'. Då får du fram alla diskussioner om honom och hans eventuella svenska härkomst. Man får inte se hela stycken av diskussionerna till att bÖrja med utan man måste klicka
på namnet 'George' (färgat blått) fÖr att få fram vad som skrivits. Låter mer komlicerat än det är.

2007-08-25 @ 14:30:41
Postat av: Inga M

Lillan: Jag tror Dig! Och jag tror att våra invandrade tyska vänner drar en suck av lättnad! Tack för upplysningen! Roligt att få bidrag till diskussionen om presidentens härkomst.

2007-08-25 @ 19:31:27
Postat av: Christina W

Men Inga
Släktforskar du?
Själv är jag förutom tokig i chili också en galen släktforskare.

2007-08-27 @ 07:24:51
URL: http://godmat.webblogg.se
Postat av: Inga M

Christina: Nja jag släktforskade i Rolands släkt för många år sedan rakt bakåt till slutet på 1600talet. Sedan blev det så svårt att läsa i kyrkböckerna. Men detta med Bushforskningen har jag inte alls varit inblandad i. Det kom ursprungligen från släktforskning i USA om Bushs anfäder men är tydligen nu reviderad enligt Lillan.

2007-08-28 @ 07:13:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback