Köpa elektrisk luskam ska jag!

Jag har inte fått vanlig lus även om den tycks vara ett frekvent husdjur numera. Det är älglusen. I kväll när jag varit ute ett par timma i skogen så blev det attacker av  älglus, flygmyror och mygg. Om man tar med en elektrisk lusdödarkam och en liten fläkt (Biltema)så kanske man slipper eländet? Vore värt ett försök i alla fall. Fästingar såg jag inga idag. Inte på mig åtminstone. Men man duschar gärna och ordentligt efter såna här marscher. Jag hade två älglus i håret vid hemkomsten. De trivs bakom öronen. Bara de inte går in där!!! Usch!

Kommentarer
Postat av: Trolda

Visst är de vidriga - älglusen! Och jag tycker inte det alltid hjälper att duscha efter heller, då de gömmer sig i hårbotten...Usch! Blomman i det tidigare inlägget är nog en Canna - väldigt vackra!
trolda - godmorgon!

Postat av: Snurran

*Ryser* huaa....

2007-08-23 @ 15:31:22
URL: http://snurran.webblogg.se
Postat av: Nike

Du beskriver era löss som om det vore vildsinta rovdjur. De anfaller i flock alltså!? Här nere i Skåne lär de smyga sig på när man minst av allt anar det. Glidarlöss. Det lär finnas speciella dammsugare för ändamålet. Ta med en sån ut i skogen. Annars har överkottslagret trevliga hattar med flor i grönt som kanske kan passa?

2007-08-23 @ 17:07:34
URL: http://nikesrum.blogspot.com
Postat av: Inga M

Trolda: Nej de finns kvar i håret efter dusch, som små sytrådsnystan. 'Tack för upplysningen om blomman, visst heter den så!
Snurran: Visst gör man!
Nike: Ja det kommer ofta flera samtidigt. Och igår var flygmyrorna flockdjur, en svärm på en gång. Det gick inte att öppna munnen en gång. Flor hjälper nog inte mot älglusen. (Jag har en sån hatt)De landar var som helst på kroppen och kryper sedan glatt uppåt till håret som verkar vara favvoställe.

2007-08-23 @ 17:23:29
Postat av: Annaa M

Ännu ett argument mot skogspromenader alltså, borde haft det att ta till redan för några decennier sedan. Stannar de kvar älglössen??? Brr.
Jag har haft kattloppor och fårloppor. Samt människoskabb och många fästingar, en satt kvar i höften i tio år, minst. Den är nog på vandring i kroppen och kommer ut där man minst anar det. En gång hade jag en tvestjärt i örat också. Jag tycker jag har haft mitt.

2007-08-23 @ 19:46:43
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Inga M

Annaa: Nej älglössen stannar inte kvar Annaa, så Du kan glömma dem som argument mot skogspromenader. Det är bara att trava på! Fast jag förstår att Du är en sån där ohyremagnet. En del drar liksom till sig myggor och fästingar och annan dret (värmländska för skit!). Jag drar till mig myggor och älglus men får aldrig folklus och fästingar.

2007-08-23 @ 22:17:50
Postat av: Nike

Annaa, guuud så äckligt! (Ursäkta Inga, men en fästing som vandrar runt i kroppen!! Tänk om den en dag kommer ut i näsan?)

2007-08-23 @ 22:21:12
URL: http://nikesrum.blogspot.com
Postat av: Annaa M

Ha ha, ohyremagnet, den gillade Äldsta skarpt! Dret är ett mycket bra ord. Jag har väl ändå berättat att min mormor var från Kil?

2007-08-24 @ 10:53:45
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Inga M

Nike: Jag kan tänka mig några andra läskiga ställen där den kan komma ut också!
Annaa: Nej om mormor i Kil vet jag inget, men det är bara helt logiskt att Du har värmländskt påbrå.

2007-08-24 @ 18:41:16
Postat av: Carina

jag var ute och red i dag när min häst fick en älglus... Det blev rodeo! Hästen blev superstressad och svettades och fick panik. Urk de är läskiga de älglusarna.

2008-09-07 @ 20:04:06
Postat av: Jennie

Jag har köpt en ponny till min yngsta dotter, och när hon stod o borstade igår ropade hon att hon sett en jättefästing som kröp in i pälsen! Jag letade länge och rätt som det var fick jag tag inåt!!! Den gick inte att klämma ihjäl! Jag kände efter på samma ställe och hittade en till!!! Fy vad vidrigt! Har aldrig sett såna förut! Hur många kan det finnas på hans kropp? Smittar det till de andra hästarna? Vad ska man göra? Medel att använda?? Tacksam för svar!

2011-09-14 @ 15:22:54
Postat av: Inga Magnusson

Jenny o Carina: Älglus är otrevliga. Medel mot fästingar hos hundar finns på apoteket men jag vet inte hur det är med hästar, de är ju känsliga. Kanske bäst att kolla med veterinär.

2011-09-14 @ 22:09:36
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback