Johanna St Michael och travfilmen på tv2 igår söndag!

Söndagen som började med konfirmationsträff, fortsatte med trav, avslutades som sagt med att vi och de tyska vännerna D och G tittade på Johannas film om travet i Årjäng, ja, om trav i största allmänhet.

Jag var förberedd på att skriva några pliktskyldigt snälla rader om filmen, men det gör jag inte. Inte pliktskyldigt alltså!. För den var så himla bra som dokumentär om travsporten, så jag behöver inte hyckla alls.

Det var en suverän spegel av hur det är att hålla på med trav. Hur olika förutsättningarna kan vara, vilkt slit det är för alla de som kämpar med hästar som inte lyckas. Det finns ändå alltid ett hopp om att någon gång få fram en kanonhäst.  I filmen fanns också fängslande personporträtt av människor som sysslar med detta. Och Johanna har lyckats med något som är svårt; att få dem att berätta om sina drömmar och förhoppningar och om vardagens vedermödor.  Och det kom från hjärtat det var inga upprepade floskler.  Bilderna var väldigt fina, och kameran utnyttjades verkligen på ett spännande sätt. Dessutom var ljudsättningen bra cch väldigt genomarbetad. Jag är jätteimponerad Johanna och kan bara önska all lycka till i fortsättningen!  Det ser helt klart ut som om detta är något Du ska syssla med framöver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback