Johanna Ewalds film imorgon söndag kl 20.00 Tv2 om trav i Årjäng! Se den!

Ja ja, jag vet att hon heter Johanna St Michael, men för mig är hon alltid Johanna Ewald. Jag har haft henne i skolan alltså, bara det. Får väl bli dagens ´Lassie. Hennes mamma var min närmaste kollega i 10 år.

Johanna försvann snabbt ut i världen och gjorde en karriär som fotomodell och reklamfilmmodell med hela världen som arbetsfält. Så småningom blev det giftermål med amerikansk (tror jag) man och liten son och filmgörande från bakom kameran.

Den här filmen är gjord i Årjäng med omnejd och handlar om travsporten här. Den porträtterar några travprofiler i vårt hästgalna samhälle. Var tionde invånare  i Årjäng är en häst, det finns 1000 stycken alltså. Årjängs travbana var en av de första i Sverige och det sägs att här stod travsportens vagga. Det började med att det gick åt massor av nordsvenska hästar i skogsbruket för länge sedan här i Värmland. Så tog man sig för att börja kapptävla med dem under vintern på isarna. Det var lätt att ploga banor. Sedan byggdes Årjängs travbana som är en av de vackraste i Sverige, med bergknallar runt om att sitta på. Och en trevlig restaurang att äta i. Vilket vi för övrigt ska göra i morgon då det är travtävlingar.  Det är ingen slump att Johannas film handlar om hästar. Hon var en typisk hästtjej när hon växte upp och red oföväget både barbacka och med sadel.

Kul att svt köpt in hennes film så att vi får se den nu!

Kommentarer
Postat av: Trolda

Tack för tipset...KANSKE kollar...Är om en liten stund o TV:n står på, men nyplockad svamp o blogg drar...Får se...=D
Trolda - godkväll!

Postat av: Inga M

Trolda: Hoppas att Du såg. Det var kanonbra tycker jag. Och jag var som vanligt inte ett dugg partisk!! :-))

2007-08-19 @ 23:03:00
Postat av: Blackout

Mycket bra dokumentär, tyvärr missade jag de första 15 minuterna där man fick reda på pappans sjukdom, men under programmets gång förstod jag att det måste vara MS han drabbats av.

2007-08-20 @ 09:11:14
URL: http://blackout.blogg.se
Postat av: Ninni

Jaha den missade jag va synd!
Ha en härlig dag..kram

2007-08-20 @ 09:29:03
URL: http://ninni.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback