Husvård ute!

Husvård ute!
Ni ska bara veta alla Ni som inte har ett sånt här romantiskt svenskt hus som är rött med vita knutar vilket arbete det är att hålla den vita färgen ren. Nu är målningen ett par, tre år gammal och full med svarta prickar och grönt mögel. Den här sommaren måste vindskivorna skuras. Det går till så att man första sprayar på möglegift ena dagen, sedan skurar med vatten andra dagen och därefter spolar rent med vattenslangen.  Förmodligen måste vi också måla dem, eftersom behandlingen tog färgen till del. Svenska målarfärger är värdelösa numera. Fönsterluckorna som syns på bilden målades när huset var nytt och de är inte angripna alls och det är 29 år sedan.  Det är verkligen tveksamt om det gynnar miljön att endast kunna erbjuda sådan här färg utan mögelskydd. Det kan inte vara miljövänligt att hålla på med ständiga ommålningar och ständiga mögelgiftbesprutningar som ska sköljas bort.

image903

Kommentarer
Postat av: Blackout

Jag vet. Vi målar med Demidekk och den är absolut outstanding, bara man grundar riktigt rejält. Slarvar man där får man ett litet helvete. Den vita färgen håller faktiskt riktigt bra men mögeltvätt blir det kanske vart 4 år och målning vart 8-10:e

Postat av: Inga M

Blackout: Vi har gjort grundarbetet efter alla konstens regler. Dessutom var det riktigt torrt virke under! Jag ska kolla vad vi målar med. Tack för tips!

2007-08-03 @ 18:30:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback