Husvård inne!

Husvård inne!
Jag håller på med husvården inne, tömmer rum för rum ordentligt, slänger, torkar ur osv. Tror att det är det här som ligger mellan oss och kackerlackorna. Jag menar att man gör rent ordentligt åtminstone ibland. Sen kan det bli lite slarvigt dessemellan. Den här åker i soporna till exempel. Det är en sån där matta som man lägger under en matta för att den ska ligga still. Jag köpte två på IKEA för ett par år sedan men kom bara att använda en. Och den har kletat av sig på golvet så till den grad att jag knappt kan få rent. Det blir ett klibbigt lager under mattan! Alltså kommer jag inte att använda den någonsin. Bättre att slänga nu direkt!

I det här rummet står också en av husets datamaskiner, den med svart dammavslöjande tangentbord. Och det är naturligtvis fullt med damm. Jag pillade lite eftertänksamt på det och funderade lite över hur proffsen gör. Jag menar de som arbetar vid datorer. De kan väl inte jobba dag efter dag med en sådan lortmaskin. Men hur bär de sig åt för att hålla rent tangentbordet??

Blåser de rent det varje dag innan de går hem?
Sitter de varje dag med en liten pensel och pillar bort dammet på tangenternas sidor?
Eller är en tandborste bättre?
Eller låter de den becka igen totalt och lämnar in för sanering hos någon expert?
Eller är det så att städpersonalen förväntas ta hand om problemet?

Jag hittade ingen pensel, som jag nog tänkte skulle vara bäst, så jag tog ett lätt fuktat hushållspapper och drog mellan tangenterna. Det blev hyfsat rent i alla fall. Men nästa gång får det bli dammfärgat tangentbord, inte ett avslöjande svart.

Kommentarer
Postat av: Ninni

Ha,ha fnissade gott åt det här inlägget!
Jag har såna halkmattor..jag tycker dom är toppen..inte har det blivit nåt klibb på mina golv..mysko!!
Ha en skön dag..kram

Postat av: Manon

Jag jobbar framför en dator hela dagarna, och, ähum, inte gör jag rent...lortmaskin med andra ord:).
Fast dammigt så där blir det nog inte. Man nöter ju på tangenterna hela tiden. Däremot enstaka coca-cola och varm choklad-olyckor har jag råkat ut för. Snarare ställt till med.
Värre är det barnens kladd på hemmatangentbordet:)! Nästan.

2007-08-03 @ 10:48:50
URL: http://manon.blogg.se
Postat av: kicki

Sonen plockar bort allt med jämna mellanrum och gör rent,men det gäller då att veta vad som skall vara var sen...jag brukar använda en mjuk tandborste...
kram kicki

2007-08-03 @ 11:12:12
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se
Postat av: zofy

säger som Manon...jag gör inte rent...dammigt blir det inte...däremot kafffeläckar och annat snusk....(äter dessutom lunch framför datorn ibland)tänker ibland att jag måste göra rent det men så glömmer jag det....ska testa ditt lätt fuktade hushållspapper!

2007-08-03 @ 12:29:09
URL: http://zofy.blogg.se
Postat av: Blackout

Köpte sådana till min gamle hund, han halkade på köksgolvet så jag klädde in ALLT och gjorde inomhusstigar för honom att gå på.
När jycken var död svor jag ve och förbannelse i två dagar, så långt tid tog det att pilla bort skiten.

2007-08-03 @ 12:33:25
URL: http://blackout.blogg.se
Postat av: frktjatlund

När tangetntbordet är tillräckligt välmatat med skorpsmulor, beställer jag ett nytt exemplar från driftavdelningen. Det är billigare med ett nytt än att lägga tid på att göra rent det gamla. Hemskt, men sant.

2007-08-03 @ 12:55:54
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Annaa M

Jag har kommit på en mycket bättre metod än att ha en matta under mattan. Jag har liksom tagit bort alla övermattor, då behöver man inga undermattor heller!
Jag tycker inte tangentbordet blir så farligt smutsigt, så länge inte Äldsta sitter vid det, hon har nämligen inte kommit upp i den ålder ännu, eller vad det nu är, där hon förstår fulla vidden av matförbud vid t ex datorer. Det brukar räcka att blåsa och skaka lite ibland, men jag har faktiskt en gammal pensel också, skrivmaskinsrengörare tror jag. Däremot har jag faktiskt när jag jobbat tillfälligt på redaktioner vid stora pojkars datorer råkat ut för riktigt läskiga smutsansamlingar. Sånt som min mamma brukade kalla "tallar" och som säkert har sin motsvarighet i värmländskan.

2007-08-03 @ 13:23:03
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Inga M

Ninni: Var köper Du Dina?
Manon: Nej lorten sitter minsann inte uppe på tangenterna. De sliter jag också på. Men det är mellan och på sidorna.
Kicki: Tack för tips! Mjuk tandborste var det...
Zofy: Fuktat hushållspapper fungerade men var rätt så mödosamt, inget jag rekommenderar.
Blackout: Aha, en olyckssyster! Varning alltså till andra mattägare och hundägare för åtminstone IKEAS mattor.
Tjatis: Det var ungefär jag misstänkte att det gick till!
Annaa: Ha ha...Jag förstår hur Du menar. Just nu har vi faktiskt bara enstaka mattor i sovrummen eftersom vi haft valpar i ett år. Men nu ska de fram igen för vovarna är stora o rumsrena. Mattor hos oss fungerar som dammsamlare, istället för att ha lösspringande dammråttor. Lite snuskigare än mattfritt säger gubben o jag håller med men gillar ändå att gå på mattor.
Jag undrar om inte en sån där lite fastare läppstiftspensel kan vara ett rengöringsalternativ. men jag ska testa pensel också.
"Tallar" på värmländska brukar vara en präktig hög bädd av dynga och halm. Det brukade vara kalvar som gick på en "kalvetalle". Ibland så hög att kalvarna fick huka sig när de gick för att inte slå i taket! Men det är nog bara exempel på elak värmländsk humor.

2007-08-03 @ 18:28:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback