Hur definiera "satkärring"?

Det ska bli spännande att följa bråket mellan Skolverket och en friskola som Expressen berättar om på dagens internetsida. Friskolans rektor har uppträtt obstinat. Han vägrar göra de lagstadgade åtgärdsprogrammen för elever som riskerar att inte nå målen, för han anser att de stämplar eleven. Han anser sig ha rätt att skämta grovt med eleverna genom att exempelvis säga att han ska spika fast händerna i bänklocket om de inte slutar räkna på fingrarna. Och han kallar Barn- och utbildningsnämndens ordförande för satkärring vilket han anser sig kunna bevisa i rätten att hon är. Då måste alltså rätten stå inför det delikata dilemmat att definiera vad en satkärring är och huruvida BUN-ordföranden är det eller inte. För om hon är en satkärring så är uttalandet inte en kränkning. Men om hon inte är det så blir rektorn dömd för ärekränkning.  

Men det kanske hänger på domarens kvinnosyn till slut. Jag läser i samma tidning att en domare fortsätter att döma trots att han uppträtt med våld mot en kvinna; vräkt ner henne på golvet och släpat henne i håret uppges i tidningen.  Han ska till o med döma i mål med kvinnomisshandel, eftersom hans handling bara var att betrakta som ofredande tycker han.

Jag kan nog överse med lite småbrottslighet hos  vanligt folk, men de som är satt att döma över andra bör  vara helt otadlig, faktiskt.  Och de män som ger sig på kvinnor har jag inget till övers för. Det är bara så lågt!

Kommentarer
Postat av: Lena

Håller helt med. Det finns så många exempel som visar på att vi inte alltid har instanser som fullföljer sina uppdrag i sin tur. Vi har i Sverige i dag ett system som baseras på en ekonomisk grund där grundtryggheten inte vilar på att vi har kompetensen alla gånger där den ska vara. Har dessvärre sett och varit med om så mycket i olika led som gör att detta system är jag mycket ifrågasättande till i många olika dimensioner vad som gäller förfarande av ärenden.

Postat av: Inga M

Lena: Jag förstår nog inte riktigt hur Du menar.

2007-08-29 @ 18:29:35
Postat av: Sanna

Vad är det egentligen med dessa män som beter sig på det här sättet? Det gör mig ledsen på så många olika sätt.

2009-07-06 @ 19:26:24
URL: http://jagskablilarare.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback