Bra fiskedrag!

Bra fiskedrag!
Eftersom bloggen har minste en entusiastisk fiskare som läsare så kommer här lite fiskeinformation. De fiskare vi haft i en av stugorna den här veckan är från Karlsruhe och de har fångat bra med fisk sedan de kom i lördags, alltså på fem dagar: 25 gäddor varav några rejält stora, 101 cm, 89 cm ex. och 104 abborrar, varav en hel del runt 40 cm. De behåller inte mycket fisk utan släpper försiktigt tillbaka igen efter att ha mätt och vägt och ev tagit kort. Man ska ha blöta händer när man tar i fisken har jag fått lära mig annars torkar man ut fjällen. Detta var alltså dukitga fiskare som gick upp tidigt på morgonen och fiskade, hem mitt på dagen för att äta och sova och sedan ut igen vid halv sju-tiden. Samtliga abborrar har de fångat vid våra fina abborrvasar (Barschberg på tyska!) och med samma lilla gummifisk, den här glittriga blågrönbruna saken i mitten. På linan hänger de ett rejält blysänke för att få ner den antar jag.

image1056
Gäddorna fångades inte som väntat ute i det djupa vattnet mitt i vår längsmala sjö utan precis vid brytpunkten mellan grundplatån nära land och djupt vatten. De här gummifiskarna var bra, främst den vita-röda men även den grön-gula.
image1057
Den här gummifisken längst ner här var också bra till gädda, den rosa med glitter på. Så här ser det ut i deras draglåda.

Kommentarer
Postat av: Pierre

Ja det är trevligt att se förnuftiga fiskare.
Jag fiskar oxå med jigg ibland tar en hel del abborre på dessa.
Jag brukar sätta på upphängare på linan med tre till fyra jiggar eller egen bundna "flugor" och sedan avsluta med en wobbler efter detta.
Abborren kallas ju för den missundsamme fisken så när dom ser wobblern så blir dom avundsjuka och missundsamma och hugger som vildar på alla upphängare och på wobblern.
Så det är inte ovanligt med tre fyra abborrar åt gången.

Postat av: Inga M

Pierre: Det översta är naturligtvis inte gummifisk utan gummimaskar. Fast det heter väl något annat proffsigt förstår jag, jigg eller nåt ja. Tack för tips!

2007-09-01 @ 05:23:35
Postat av: Kirsti

Ja, nog måste man ju konstatera att dagens abborrar och gäddor fått moderna saker att jaga.. Gummifiskar i färglad utstyrsel och glittrande maskar! :)
Jag som växte upp med röd-vitt, guppande frigolitflöte med daggmask på krok längst ner på linan blir lite sentimental..längtar tillbaka till den gamla, goda tiden! Men tydligen måste man hänga med i modet! Jag har ju fått jättefå napp under de senaste åren..med mina daggmaskar på krok.

2007-09-01 @ 08:58:39
URL: http://naturligtvisfritid.blogg.se
Postat av: Inga M

Kirsti: Annars är nog daggmaskar på krok fortfarande en bra idé. Men våra gäster är inte så vana att gräva efter mask och de vill ha det lite bekvämt också, hellre köpa betet.

2007-09-01 @ 09:21:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback